Vad är grekiska Gyros med kyckling?

March 22

Vad är grekiska Gyros med kyckling?


En gyro är en grekisk pita wrap. Fylld med kött, lök och tomat och gurka yoghurt sås, kan det liknas vid en burrito eller smörgås. Ordet gyro faktiskt kommer från den process genom vilken köttet tillagas - på vertikala rotisseries innan de skivas i tunna strimlor. Röstningen tillåter köttet att behålla fukt, samtidigt blir krispiga. Det finns många varianter av gyro som finns i grekiska restauranger och säljs via gatuförsäljare.

Traditionell vs. Kyckling

Den traditionella grekiska gyro görs med malet lammkött. I USA, är andra variationer användas, såsom fläsk eller kyckling. Versioner med kyckling har mindre fett, vilket gör dem ett hälsosammare alternativ, och är mycket mildare smak.

Förbereda kyckling

Kyckling gyros framställs med användning av en till en halv pund. benfritt, skinn kycklingbröst. Hönan skärs i 2 1/2 tums band som krossas tills de är ¼ tum tjock. Kycklingen sedan kryddat med hjälp av en marinad av två klyftor krossad vitlök, 2 tsk. av mald koriander, 2 msk. citronsaft, 1 msk. olivolja, 2 tsk. malen spiskummin, 1 tsk. salt och 1 tsk. av mald svartpeppar, utöver två till tre droppar av citronolja. Att låta kycklingen marinera 24 timmar rekommenderas för optimal smak.

traditionell Sauce

Kyckling gyros serveras med en traditionell gurka yoghurt sås, även känd som tzatziki. Denna sås har en kylande kvalitet och ger en balans för starkt kryddat och kryddade kött. Tsatsiki sås görs med 2 koppar vanlig yoghurt, en stor skalad och såddes gurka, två klyftor krossad vitlök, 2 tsk. salt, 1 tsk. svartpeppar och ¼ kopp färsk mynta.

Matlagning och Montering

Om det görs hemma hemma, kan kryddat kyckling kokas i en tung stekpanna som är lätt smord i stället för vertikala spett. Kycklingen ska genomkokt och får brunt. Montera din kyckling gyro genom att borsta en bit av pitabröd med olivolja. Topp pitabröd med kokt kyckling, sallad, tomat, lök och tzatziki sås. Du kan också lägga till paprika, oliver och smulad fetaost.


  

Kommentar