Hur filé Simple stekt torsk

August 13

Hur filé Simple stekt torsk


Filé och stek upp en färsk fångst med tips om hur man korrekt filé en torsk. En bra vass kniv är allt du behöver för att filé din väg till läckra, ljus och gulaktigt fisk som är perfekta för en hemlagad mat. Servera en traditionell engelsk måltid med ärter och marker eller steak frites. Vispa upp din egen tartarsås eller tjäna stekt torsk längs sido sweet potato fries, röda potatis, fräscha sallader eller grillade grönsaker.

Instruktioner

1 Lägga torsk på en trä skärbräda eller ren, plan yta. Skär ned runt en sida av fenan, föra kniven runt toppen av fiskens huvud tills du når baksidan av den andra fenan.

2 Skär i svansen och skjut kniven längs ryggraden från svansen till huvudet av fisken. Skära runt den horisontella ben i fisken genom skärning med spetsen på kniven, framifrån och bakåt; Följ den horisontella ben och skär runt detta, så att du inte skär botten av filén.

3 Ta bort köttet. Öppna fiskkroppen med tummen och försiktigt köra kniven igen, längs ryggraden. För in kniven ända in i fisken, halvvägs ner i kroppen, med knivbladet mot svans. Gör en smidigt skär mot svansen för att öppna upp fisken. Vänd fisken och upprepa. Du kommer nu att ha två torskfiléer.

4 Lägga torskskinn ner på en trä skärbräda. Placera tummen på toppen av ena änden och håller fisken. Sätt kniven, med bladet vänd bort från dig, och i en jämn rörelse, köra kniven längs skalen separerar kött från huden.

5 Ta bort de små benen i filéerna. Placera kniven längs ryggraden och skär bort resten av de små benen. Skär torsk i hälften för stekning.

6 Hetta upp en stekpanna på medel / hög värme. Häll i olivolja. Damm torskfiléer med en lätt beläggning av mjöl. Tillsätt salt och peppar. Stek på varje sida i tre till fem minuter, tills gyllenbrun. Servera med din favorit sida skålen.

Tips

  • Piska upp en lätt battter och fritera torsk för en traditionell fish and chips måltid.

  

Kommentar