Panacur vätska för katter

March 6

Panacur vätska för katter


Panacur är varumärket fenbendazol, som bidrar till att döda inre parasiter i många djur, inklusive huskatter och vildkatter. Även om det också kommer i en strö och pastaform, är det också tillgänglig som en vätska. Panacur ges till katter och kattungar som lider av rundmaskar, hakmask, bandmaskar, lungmaskar och lung lyckträff, enligt "The piller bok Guide till medicinering för din hund och katt."

Rekommendation

Panacur flytande användning i katter anses vara en off-label användning av drogen. Den amerikanska Food and Drug Administration har bara rekommenderat Panacur att ges till hundar. Men veterinärer kommer ofta ordinerar det eller generiska fenbendazol vätska för katter. Panacur är också tillräckligt säkra för gravida katter som är minst 40 dagar gravid och för mycket gamla katter.

Dosering

Var noga med att skaka vätskan innan de ger till katten, eftersom viktiga innehållet kommer att ha satt på flaskans botten. Ge 25 mg Panacur för varje pund som katten väger. Detta måste ges en gång om dagen i tre dagar i rad eller det kommer inte att fungera. Om katten är också smittade med andra parasiter, då denna dos kan ändras när veterinärens bedömning.

Bieffekter

De två vanligaste biverkningarna av Panacur vätska hos katter är kräkningar och närvaron av döda maskar i avföringen. All annan bieffekt är sällsynt, även vid 100 gånger den normala dosen, enligt "The piller bok Guide till medicinering för din hund och katt." Men någon katt känd vara allergisk mot något läkemedel i bensimidazolen dewoming klassen, såsom tiabendazol, ska aldrig ges Panacur. Dessa katter kommer att visa dramatiska allergiska reaktioner såsom andningssvårigheter eller kramper.

Expertråd

För att undvika att katten eller kattunge kräkningar, ge Panacur efter katt äter. Försök inte ge katten Panacur vätska på en sked. Medicineringen kommer bara hälla över katten, särskilt när det börjar att kämpa. Inslag katten i en handduk och med hjälp av en spruta för att dosera katt är en mycket bättre strategi, enligt Washington State University College of Veterinary Medicine.

nackdelar

Den största nackdelen med att använda Panacur vätska för katter är att det tar tre dagar för att arbeta. Om en dos glöms i att tre dagars span, då Panacur kan vara ineffektivt. Lyckas fånga och dosera katten på tre dagar kan visa sig vara svårt för en nybörjare kattägare. Ge aldrig två doser för att kompensera för en saknad dos. Om du är osäker på hur mycket att ge en katt, alltid kontakta en veterinär först.


  

Kommentar