Så bokar en resa till norra Ontario med tåg

March 9

Norra Ontario utgör nästan 90 procent av den kanadensiska provinsen landmassa, men är hem till färre än 10 procent av dess invånare. Känd för sin unika kultur och oförstörda landskap, gör norra Ontario för en underbar turistmål. Det bästa sättet att besöka denna region är genom att boka en tågresa.

Instruktioner

Välj tåg för resor till Northern Ontario

1 Ring VIA Rail Canada (888) VIA-RAIL eller besök deras webbplats (se Resources nedan). Boka en resa på en av de två passagerartåg drivs av Ontario Northland. Den Northlander persontåg förbinder norra Ontario med södra Ontario och erbjuder tur tjänsten sex gånger i veckan. Den lilla björnen ansluter Cochrane och Moosonee och suppleanter norr och söder vägar varannan dag.

2 Boka en resa på en av de två utfärddrev som drivs av Ontario Northland-bra för dagsutflykter. Polar Bear Express går från Cochrane till Moosonee på James Bay kusten sex gånger i veckan under sommarmånaderna. Dream Catcher Express går från North Bay till Temagami i höst.

3 Boka en resa på Lake Superior drivs av VIA Rail, för trafik mellan Sudbury och White River. Detta tåg gör tre tur- och returresor per vecka och stannar vid flera stationer längs vägen.

Tips

  • Om du vill göra ett oplanerat stopp på Lake Superior tåg, prata med ledaren. Arrangemang kan göras för att få bort nästan var som helst längs vägen.
  • Biljetter till många Northern Ontario tåg, inklusive alla Ontario Northland tåg, är inte tillgängliga för online-köp.

  

Kommentar