Hur man Välj en hund som passar din personlighet

June 1

Hur man Välj en hund som passar din personlighet


Att välja en hund är en viktig process. Medan de alla kan vara söta som valpar är olika raser kända för att ha olika personligheter och det är viktigt att få rätt matchning för dig och din familj för att få en optimal djurupplevelse. Att ta sig tid att hitta en hund som passar din personlighet tar lite engagemang och läxor, men det kommer att vara värt det i slutändan när du tar hem den rätta.

Instruktioner

1 bedöma dina behov och din personlighet. Tänk noga om vilken typ av hund som skulle passa dig bäst. Vill du en som är energisk och kan följa med dig på körningar? Vilken typ av livsrum och övningar kan du erbjuda ett husdjur. Kanske du vill ha en hund som är lekfull och kommer inte att vara ett hot mot barnen i ditt närområde. Kom ihåg att när du väljer en hund, det handlar inte bara om vad du vill från det, men vad det också kommer att vilja från dig. Välj en ras som kan leva ditt liv med dig.

2 Gör din forskning. Många sällskapsdjur webbplatser har kataloger som utvärderar de olika raser av hundar och deras personligheter, liksom aktivitetsnivån de behöver. Detta gör att du kan begränsa din lista av möjligheter och hjälpa dig att veta de raser för vilka ska leta.

3 Besök din lokala skydd och interagera med de hundraser du funderar. Även om du tänker höja en valp, kan du få en bra känsla för hur en vuxen hund av samma ras agerar när du interagerar med det. Om möjligt, be om en provkörning av någon hund du funderar på att se till att du är en bra match. Vissa skyddsrum behöver volontärer för att främja hundar tills de har antagits. Att göra detta kan hjälpa dig att testa några raser i din hemmiljö.

4 Fråga runt. Om du känner en familj med en hund du funderar på, fråga dem om de svagheter och styrkor i rasen. Även om varje hund kommer att vara annorlunda och har sin egen personlighet, kan du tipsad till något som hyperaktivitet, tvångs tugga eller gräva.


  

Kommentar