1930 Ball klänningar

April 21

1930 Ball klänningar


På 1930-talet, grep den stora depressionen i USA. Den lättsam anda av 1920-talet, tillsammans med pojkklaff look för damer, dröjde till 1930, men mode blev snart mer konservativ och feminin. Kjolar blev längre och midjemått tillbaka. Samtidigt, Hollywood kastade sin glamour över en film älskande nation, med scener av eleganta nattklubbar och ballrooms. Klänningar som var kännetecknande för den eran var elegant, sensuell och flödande, gjorde att låna en eterisk luft till bäraren.

Luxe Tyger i Luscious Färger

Kappor kväll, speciellt de som är avsedda för balsalen, gjordes från grönskande och ömtåliga tyger. Sheer spets, chiffong, sammet och siden var viktiga tyger. Dessa lyxiga tyger flödade runt dansare ben, utlåning henne en air av nåd och mystik. Svart var en populär färg för balsal klänningar, men ingalunda det enda valet. Skimrande vitt eller ostron, eller pasteller i rosa, blå, grön eller persika var också favoriter.

Hollywood Fashion Ikoner

Hollywood inflytande var särskilt stark i stil och skär av balsal klänningar på 1930-talet. Modeikoner som Ginger Rogers, Jean Harlow och Greta Garbo visades på skärmen och på röda mattan i flytande, fördomar skurna klänningar med låg rygg. Många klänningar presenterade låga V eller kåpa ringning samt bara axlar. Den perfekta silhuett var monterad till bärarens form från halsen till höfter, där tyget virvlade ut och bort från kroppen i en elegant kurva.

Funderar du på att det förflutna

Medan vissa designers och filmikoner omfamnade sinnliga, kroppsnära stilar för festkläder, andra såg tillbaka till 19-talet för att ballroom klänning mönster. Klänningar av taft och sammet, några med paljetter eller andra utsmyckningar, prytt många balsal. Förmodligen född av en önskan att fly verkligheten i depressionen genom att återvända till vad som måste ha verkade enklare förbi dessa 19-talet inspirerade klänningar presenterade krinoliner - och även bustles.

Designers som satte Trender

Designers som Coco Chanel och Elsa Schiaparelli - som populariserade dragkedjan som en fästanordning - gjort viktiga bidrag till 1930 balsal klänning stilar. Men alla formgivare som arbetar under den eleganta decennium, kanske ingen var så inflytelserik som Gilbert Adrian och Madeleine Vionnet. Adrian utformade klänningar för några av de mest kända kvinnor i Hollywood, inklusive Jean Harlow, Katharine Hepburn och Norma Shearer. Båda hans på skärmen och Couturier stilar påverkade balsal klänningar världen över. Vionnet sägs ha sitt ursprung bias-cut silhuett ses i så många klänningar av decenniet.


  

Kommentar