Negativa effekter av Monster energidrycker

July 26

Energidrycker som Monster har blivit mycket populära. Även om de kan ge en energikick, kan många av ingredienserna i dessa drycker har olika negativa effekter.

Socker

De flesta energidrycker har stora mängder socker, vilket ger kroppen en tillfällig boost av snabb energi. Men efter denna explosion av energi avtar, kan det orsaka en "socker krasch", som lämnar dricker känsla mindre energi än tidigare.

Koffein

Monster har också betydande mängder koffein i den. Koffein kan leda till irritabilitet, huvudvärk och illamående samt sömnstörningar såsom sömnlöshet.

dehydrering

Även om energidrycker är mestadels vatten, är de inte effektiva för hydrering. Många idrottare konsumera energidrycker under träningen, vilket kan leda till uttorkning. Extrema fall av uttorkning kan till och med leda till döden.

Alkohol

Även om det finns ingen mängd alkoholhaltiga monster, många människor blandar i sin egen alkohol. När det blandas med alkohol, energidrycker bli ännu mer uttorkande. Monster drycker innehåller taurin och ginseng, vilka när de blandas kan orsaka hjärtproblem.

Hjärtproblem

Energidrycker kan orsaka högt blodtryck och en ökad puls. Detta kan orsaka en oregelbunden hjärtrytm eller ens en hjärtattack.


  

Kommentar