Hur gammal Om en katt vara för Spaying?

July 5

Cirka sex månaders ålder

Den konventionella ålder för spaying en kattunge är sex månader gammal eftersom detta är den tid de är på väg att gå in i sin första säsong av brunst. Kattuppfödare vill vänta så här länge för att se om kattungen visar några genetiska hälsoproblem. Alla honkatt äldre än sex månader, så länge hon inte är i säsong och i allmänhet god hälsa, kan få kastrerade i alla åldrar. En katt i säsong är svårare att verka på och så spay kan ha komplikationer som kan visa sig dyrt.

Minst 2 Ibs. i Vikt

Kvinnliga kattungar kan gå till värme och bli gravid innan de är sex månader gamla. Djurhem har upptäckt att kattungar kan säkert kastrerade och kastrerade när de väger minst 2 pund., Vilket är vanligt när en kattunge är sex till åtta veckor gamla. Kattungen måste också vara vid god hälsa. Unga kattungar återhämta sig även från operationen snabbare än vuxna katter.

Slutsats

Åldern en kattunge är kastrerade beror på kattungens individens hälsa. En kattunge vid god hälsa kan säkert kastrerade så snart hon når 2 pund. i vikt. Den exakta ålder när en kattunge når denna vikt varierar från kattunge till kattunge. En kattunge som redan har börjat genomgå hennes första säsong behöver vänta tills säsongen tar slut innan hon kan kastrerade.


  

Kommentar