Användning av majsolja Cosmetics

February 24

Användning av majsolja Cosmetics


Olja är en av de viktigaste komponenterna i majs vanligen förknippas med kulinariska ändamål. En allmänt konsumeras vegetabilisk olja, användning av majsolja går utöver matlagning och är ett utmärkt ingrediens i skönhetsprodukter, smörjmedel, lim och färgämnen.

Funktioner

Majsolja är en källa till fleromättad fettsyra, även känd som "bra fett", vilket gör det till ett idealiskt val för att sänka kolesterol för ett friskt hjärta. Majsolja innehåller också 59 procent av linolsyra, används flitigt i skönhetsprodukter. Tillsammans med linolsyra, det är en källa till vitamin E, en annan viktig och populär ingrediens i kosmetika för sina anti-aging attribut och dess främjande av frisk hud och hår.

Hud

I 2007 års forskningsartikel publicerad av American Journal of Clinical Nutrition, har linolsyra visade sig "lägre sannolikheten för senil torrhet," och att förknippas med "bättre hy hud-åldrande utseende" bland medelålders amerikanska kvinnor. Den kosmetiska industrin använder majsolja som en primär bas för många produkter som hävdar att minska rynkor för ett ungdomligt utseende. Betraktas som rik mjukgörare, många krämer och fuktgivande produkter använder majsolja för att lugna torr hud.

Hår

Många oljebehandlingsprodukter har majsolja för att fylla och vitalisera torrt hår. Torrt hår är ofta sköra och saknar fukt, olja och glans. Majsolja behandlingsprodukter tränger lätt in i håret, återinföra de brister och gynna sin hälsa. Tillsammans med olja behandlingar, många anser schampo med majsolja återfuktande och närande för håret.

andra användningsområden

Den djupa genomträngande inslag i majsolja gör det till en aktiv del i utformningen av många kosmetiska tillämpningar. Läppbalsam som innehåller majsolja läka nariga, flagnande läppar. Majsolja är regenerativ och hud-balanserande krafter gör det till ett idealiskt val för fuktgivande läppstift, läpp-glosor och massageoljor.

Majsolja är en effektiv ingrediens i många spa-produkter. Bad förstärkare med majsolja och havssalt renar kropp och själ och ger en terapeutisk och uppfriskande upplevelse.

En huvudkomponent i produkter för att blekna och förhindra bristningar, hjälper majsolja att upprätthålla hudens elasticitet och håller en ny moderns kropp smidig och fast.

Varning

Anses säkra för dagligt bruk, kan de flesta människor använder majs oljebaserade kosmetika utan plågsamma. Men det är en fråga om stor oro för någon som lider med havreallergi. Utmaningen är inte emot en majs-fri diet, men eliminerar alla produkter som innehåller majs eller dess derivat. Det kan bland annat försöka och testa dagliga kosmetika från tvål, schampo och tandkräm till fuktgivande krämer och salvor.


  

Kommentar