Iguana Hudproblem

January 24

Iguana Hudproblem


Den gröna leguan är en trädlevande ödla vanligt förekommande runt floder och vattendrag från norra Mexiko till centrala Sydamerika. Leguaner kan göra bra husdjur, men rätt kost och hygien är avgörande för deras hudens hälsa.

Iguana Skin

Iguana Huden består av små skalor som kan bli mörkare om de utsätts för solljus. Unga leguaner är ljusgrön och har svart-ringade svansar. När de blir äldre, leguaner byta till en mer jordnära färg och kan ha mörka vertikala streck på kroppen och svansen. Leguaner också ömsar skinn i bitar - inte alla områden kan vara redo att kasta samtidigt. Om din leguan sprider hud, skalar av döda skikt kan irritera sin hud och skada ny hud som inte är redo att utsättas för ljus eller luft.

Bakteriell infektion

Leguaner kan utveckla blister sjukdom, även känd som vestibulär eksem, om de utsätts för bakterier i en fuktig och smutsig miljö. Dessa blåsor, vanligen återfinns på undersidan av en leguan kropp, kan i sin tur utvecklas till mer allvarliga hudskador såsom magsår. Bölder kan också bildas om bakterier sprider sig till andra delar av kroppen, orsakar svullnad och pus. Om bölder är närvarande, kan operation bli nödvändig.

hud Blackening

Hud svärtning är ett tillstånd som utvecklas när en leguan är under svår stress. Dess hud kommer sakta vända från grönt till mörkbrun och svart. Generellt börjar färgförändring på leguan kropp och huvud, och sedan sprider sig till sin svans, mage och ben. Eftersom leguaner är solitära djur, är denna typ av färgförändring oftast ses när en leguan sätts ihop med en annan.

Burns

Ditt husdjur kan också utveckla brännskador från värmekällor som lampor eller utsatta glödlampor. Liksom på människors hud, leguan brännskador visas som vätskefyllda blåsor eller kluster av blåsor. I mer extrema brännskador, kan du också se mörkare hud, svärtade fläckar på hud eller peeling skalor.

Förebyggande

Rätt kost och hygien är avgörande för ditt husdjur hud hälsa. Eftersom leguaner är växt-ätare, är nödvändigt med en kost rik på växtmaterial, sallad och andra gröna bladgrönsaker. Vitamin- och mineraltillskott är ett annat bra sätt att säkerställa en frisk hud eftersom brister är vanliga i fångenskap leguaner. Att se ditt husdjur bur rengörs regelbundet och förvaras torrt förhindrar också hudproblem. Sist men inte minst, får regelbundna besök till din veterinär hjälpa till att upptäcka och behandla hudproblem tidigt.


  

Kommentar