Kända Towers i Indien

September 12

Kända Towers i Indien


Turister besöker Indien för sina rikt snidade tempel, men dess historiska tornen är också värda ett besök. Landet är massiv och dess historia är omfattande, så tornen representerar olika perioder i historien och politik från islamiska till det brittiska styret till den nuvarande indiska ekonomiska boom. The Tower of India, som för närvarande är under uppbyggnad i Mumbai, är det senaste exemplet på denna typ av struktur i landet.

Qutab Minar

Ensam Planet erkänner detta torn som en av de mest imponerande i Indien. Beläget i Delhi, var tornet byggdes under en period av islamiskt styre under 12-talet och byggare därmed täckte den med geometriska mönster och mönster. Olika islamiska härskare byggde det under en period av talet, som står för de skiktade stilar och olika material, från sandsten till marmor. Precis som sin berömda motsvarighet i Pisa, Italien, lutar tornet lite åt sidan.

Lucknow Clock Tower

Lucknow, huvudstad i regionen Uttar Pradesh, var känd som "Constantinople of India" för dess mångfald av religiösa och historiska monument. Den högsta klocktornet i Indien dominerar scenen med sin viktorianska, gotiska fasad. Byggd av en brittisk arkitekt i 1880, är ​​klockan en symbol för Indiens historia som en koloni. Lucknow har en historia som en rebell stad, dock, och dess medborgare inlett ett omfattande belägring på brittiska styrkor i 1857 inte långt från där klockan senare stod.

Tower of India

Slutligen godkändes av Mumbai regeringen 2010, den massiva tornet i Indien är under uppbyggnad. När det är klart kommer det dominerar stadens silhuett på 103 berättelser. Planer för byggnaden ser ut som en serie av staplade smala silver lådor. Föreslagits av Blackstone, den grupp som äger hotell Hyatt, är utmärkande för den byggnad som det är mycket miljövänlig. De kommer att bygga den med gröna material konstruerade för att fälla och använda regnvatten. Dess arkitekter söker det prestigefyllda amerikanska LEEDS miljöcertifiering för byggnaden.


  

Kommentar