Varför finns det vita mögel på vete gräs Sprouts?

May 28

Varför finns det vita mögel på vete gräs Sprouts?


Människor växer vetegräs, i sina hem, och med hjälp av en juicepress extrahera saft i stjälkarna som en hälsomässig fördel. Enligt "Kunskap: Fördelar med Wheatgrass Juice" juice är bra för matsmältningen, producerar energi, avgiftar och är hög på mineraler och vitaminer. Förutom att vetegräs leveranser protein hjälpa till att återuppbygga celler, och folk på glutenfri kost kan dricka det utan allergisk reaktion.

Vetegräs, är dock känslig för mögel.

vit Mold

Den vanligaste formen för att attackera vetegräs är en vit bomullsliknande formen som klamrar sig fast, som ett nät, runt den nedre delen av dess stjälk. Vit mögel är luftburna och pinnar till de fuktiga vetegräs stjälkar. I en kort tid, kan du se mögel eftersom det bygger upp runt stjälken.

Ta bort Mold

En metod för att ta bort formen är helt enkelt att skölja ur det. Vitmögel tränger inte stjälken; det bara klamrar sig fast vid det, så det är lätt avlägsnas. En annan lösning är att skära stjälken av, precis ovanför gjutformen, skölj sedan den för att avlägsna eventuell kvarvarande mögel.

Förhindra Vit Mold

I hemmet vetegräs växer i små utsädes fack. Det är en tjock tillväxt, utan mycket luftcirkulation vid botten av stjälkarna. Som ett resultat, när den vetegräs vattnas, bottnarna av stjälkarna stanna fuktig. En lösning är att använda mindre vatten och vatten med en sprayflaska. Dessutom sätter sprutning mer fukt över toppen av stjälkar, där det finns mer luftflöde för att torka dem. Mer fukt över toppen av stjälkarna innebär mindre fukt samlas på de lägre stjälkar; Ju lägre stjälkar torkar snabbare.

En annan lösning är att skära små hål i botten av din säd facket och lägg den i en större bricka. Detta tillåter fukt att rinna genom hålen i fröet magasinet, in i den större brickan, vilket innebär mindre fukt ansamlas på de lägre stjälkar.

Du kan torka lägre stjälkar med hjälp av en cirkulationsfläkt, på låg hastighet, och låt det blåsa på din säd facket. Fläkten torkar snabbt vetegräs, men vara noga med att inte låta det blåsa för länge och torkar ut jorden.

Du kan beså din vetegräs inte riktigt lika tjock. Om det är inte så tjock, betyder det mer luftflöde genom lägre stjälkar att torka dem.

Vit Mold Inte Skadlig

Vit formen är luftburet, i luften hela tiden, och inte skadligt. Om du har en naturlig allergi mot mögel, men du kan ha en liten reaktion på vitt mögel.

Sammanfattning

Tyvärr finns det en god chans att du inte kommer att bli av med alla mögel på din vetegräs. Men om du vidta lämpliga försiktighetsåtgärder, kan du vinna kampen över det mesta av det.


  

Kommentar