Vilka är fördelarna med en ylle kostym?

April 6

Vilka är fördelarna med en ylle kostym?


Om du måste bära en kostym för arbete, då vet du förmodligen svårigheterna med kemtvätt, såsom att komma ihåg att ta din kostym till kemtvätten och plocka upp, för att inte tala om bekostnad av kemtvätt. Dock kanske du vill ull passar för vintern, eftersom materialet är varmt och ser trevligt, och du kan vara trött på din dropptorka polyester. Om så är fallet, finns det goda nyheter för dig i modevärlden. Du kan nu köpa en ylle passar för arbete och andra speciella tillfällen. Flera designers har gjort dem tillgängliga för sina kunder till ett rimligt pris, och fördelarna med ylle kostymer gör dessa klädesplagg Ett måste för alla professionell användare.

Fördelar med ylle

Fördelarna med ylle kostymer är många. Den största fördelen för köpare av ylle är det faktum att det kan tvättas i tvättmaskin och torktumlas i ett hem torktumlare. Ylle kan också stå upprepade rengöringar utan att förlora sin form. Om du spiller något på din kostym på lunch, kan du kasta den i tvättmaskinen när du kommer hem i stället för att behöva ta den till kemtvätten. Om du har en liten fläck på din kostym, kan du även behandla det med en av de resor storlek fläckborttagningsmedel som finns på marknaden idag. En annan fördel med ylle är att det är ganska billigt jämfört med andra ull passar på marknaden. Naturligtvis kommer du att spara pengar och tid på kemtvätt, vilket är en annan trevlig fördel. Ylle kostymer är i huvudsak skrynkelfria, så att du kan tvätta och bära --- en fin fördel i ett hektiskt liv.

Historia

Den australiska Wool Innovation finansierat ett projekt för att skapa ylle material. AgResearch Textiles utvecklat tyget merinoull för Australian Wool Innovation. Den ylle utvecklats av AgResearch Textiles är lätt att ta hand om, vilket innebär att användaren kan tvätta och torka det hemma. Den nya ylle material inte gå genom en kemisk krympningsbeständiga process som tvättbara material hade tidigare. Forskarna arbetade för att kombinera lättskötta av syntetmaterial med bekvämligheten av ull, och de använde vad de beskrev som lätt teknik som många andra tillverkare kan anpassa sig till sina nuvarande ull spinn. För deras skapande av ylle, AgResearch textilier, som finansieras av Australian Wool Innovation vann en utmärkelse vid den 86: e Textile Institute världskonferensen i Hongkong.

Reaktioner på ylle

Trots ylle har många fördelar, en del människor inte var nöjda med det faktum att ullen kan tvättas när den först kom ut. Enligt en artikel av Cecilie Rohwedder från The Wall Street Journal i april 2006, var chefer orolig att de ylle passar inte skulle söka professionell nog för sin arbetsdag. Många män och kvinnor trodde att passar inte gjordes för att tvättas, och så vad är poängen med att göra ylle? Återförsäljare och tillverkare av ylle passar sade att de siktade att sälja till upptagen yrkesverksamma, kanske inte de bästa chefer, enligt Rohwedder artikel. Andra människor var mer entusiastiska över ylle och talade om dess fördelar. Den amerikanska Sheep Industry Association webbplats citerade Avra ​​Myers från den begränsade i september 2006: "Tyget är speciellt konstruerade så att du kan tvätta det, kan du torktumlas det och det är skrynkelfri Du kan bära den och tvätta den många. gånger och det håller sin form. "

Var man får tag ylle Suits

Flera företag för närvarande tillverkar och säljer ylle kostymer eftersom det finns så många fördelar med detta tyg. Män kan hitta ylle passar i butiker såsom Sears, AHFashion och Casual Man Big och Tall. Kvinnor kan hitta ylle passar på Dillard, Lands 'End och Spiegel. JC Penney har även ylle kostymer. Du kan använda vissa webbplatser på Internet, såsom Nextag.com eller TheFind.com, jämföra priser från ylle passar att få de bästa fördelarna för dina pengar. (Se Resurser.)

Hur ylle skiljer sig från polyester och traditionell Wool

En stor skillnad mellan polyester och ylle är hur du torkar det. När du läser instruktions tag på de flesta polyester kostymer, kommer det att berätta dig att rada torka kläder. Det är viktigt att följa dessa anvisningar för polyester kläder eller kläderna kan krympa eller ha permanenta rynkor. Ylle passar skiljer sig eftersom du kan torktumlas utan att behöva oroa dem krymper, och maskintorkning hjälper ta ut rynkor. När det gäller traditionella ull kontra ylle, är den stora skillnaden mellan dessa två tyger som du inte vill att tvätta traditionella ull passar i tvättmaskinen eller torka dem i torktumlaren. Traditionell ull krymper, och du kommer att förstöra det. Om du har traditionella ull kostymer, har du att få dem kemtvättas.


  

Kommentar