Frontline för Mange i Cats

February 14

Frontline för Mange i Cats


Två typer av kvalster orsakar skabb hos katter: gräva och icke-grävande. Vanliga typer av katt skabb är otodectic mange (orsakad av öronskabb,) och notoedric mange, även känd som katt skabb, enligt Mange i Cats. Mange orsakar överdriven klåda, hudutslag och rå knaprig områden på kattens hud. Veterinärer förskriva ofta Frontline för att bota och förhindra framtida angrepp av skabb framkallande kvalster.

Fungera

Frontline innehåller ett brett spektrum insekts fipronil, som dödar parasiter, såsom loppor, fästingar och kvalster innan de lägger sina ägg, enligt Cat Health Guide. En produkt i raden, Frontline Spray, eliminerar befintliga loppor och fästingar på en katt, och även arbetar för att eliminera mange framkallande kvalster.

fördelar

En av fördelarna med att använda Frontline att behandla katt mange är att medicinen inte bär ett utgångsdatum, enligt Frontline hemsida. Detta innebär att det är möjligt att lagra Frontline medicinering om en katt eller hund i ditt hushåll utvecklar mange i framtiden.

Förebyggande / Lösning

Frontline erbjuder förebyggande produkter som dödar loppor, fästingar, skabbframkallande kvalster och andra parasiter vid kontakt snarare än att döda befintliga parasiter på kattens hud. Tillämpa dessa förebyggande produkter till din katt månad kan hjälpa till att förhindra framtida händelser och hålla din katt frisk, enligt veterinärer på Placerville Veterinary Clinic i El Dorado County, Kalifornien.

Varning

Biverkningar av Frontline produkter är sällsynta. Irritation kan uppstå på huden som omger appliceringsstället i vissa fall. Denna irritation går oftast bort, men om det kvarstår katten ska se en veterinär för en kontroll, enligt Frontline hemsida.

alternativ

Ivermektin och Milbemycin är antiparasit läkemedel som ofta används vid behandling av skabb hos både katter och hundar. Andra behandlingsalternativ inkluderar Amitraz dopp eller ett dopp kalk svavel i kombination med katt schampo, enligt Mange i Cats. En veterinär kan ordinera en kortison kräm för att lindra överdriven klåda eller en aktuell antibiotika för alla öppna sår för att förhindra bakteriella hudinfektioner.


  

Kommentar