Hur kan jag testa alkohol Procent av öl?

March 1

Hur kan jag testa alkohol Procent av öl?


Nästan varje öl paket listar procentalkohol någonstans på deras etikett. Men om du testar innehållet i en hemmagjord brygd av öl alkohol, det finns ett sätt att ta reda på hur mycket alkohol det innehåller. Detta kan göras med hjälp av ett enkelt verktyg som kallas en hydrometer. Detta verktyg mäter vattnets densitet i förhållande till andra ingredienser i din öl. Detta verktyg kommer inte att kunna direkt mäta innehållet i din öl alkohol, men det kan listat ut genom att tillämpa några enkla beräkningar till resultaten från hydrometern.

Instruktioner

1 Sanera din hydrometer med tvättsprit och placera teströret på en plan yta. Fyll test burk 80 procent full av öl du testar innan du låter den jäsa.

2 Sänk hydrometern i test burk. Snurra hydrometer för att släppa några bubblor som kan klamra sig fast vid burken av hydrometern. Vänta tills hydrometern flyter i din burk och inte röra kanterna på burk tills du tar din läsning.

3 Ta avläsningen genom att titta på ytnivån för vätskan och läs den potentiella alkohol skala som visas på hydrometern. Se till att du skriver ner mätningarna eftersom de kommer att behöva användas senare.

4 Rengör testa burken igen, och fyll den igen med jäst öl. Placera hydrometern tillbaka och ta en annan inspelning av avläsningen. Skriv ner detta antal.

5 Ta det registrerade antalet från din första testet, och subtrahera numret från det andra testet du tog, efter jäsning. Skillnaden i de två numren kommer att vara den procent av alkohol i din öl. Till exempel, om din första behandlingen var 14 och er andra behandling var en två, då din öl har 12 procent alkohol i det.

Tips

  • Varje kan, flaska och förpackning av köpt öl kommer att ha alkohol procentsats som anges på den.
  • Hydrometrar kan också användas för att testa vin.

  

Kommentar