Vad kan jag använda som ett substitut för apelsinjuice i en äppelkaka?

February 24

Vad kan jag använda som ett substitut för apelsinjuice i en äppelkaka?


Apelsinjuice i en äppelkaka lägger lite extra smak och fukt, men det i allmänhet inte spelar en huvudroll. I de flesta fall kan du helt enkelt utelämna det eller ersätta andra juicer eller fuktiga, sura ingredienser. Gå lätt på delarna, men eftersom vissa ingredienser, såsom yoghurt, kan lägga för mycket fukt, vilket skapar en fuktig kaka.

Rollen av apelsinjuice

Apelsinjuice i en äppelkaka tjänar flera syften. Först lägger saften en något söt, lätt syrlig smak som kompletterar äpplena fint. Apelsinjuice hjälper också lägga fukt utan extra fett. Om receptet kräver bakpulver, syran i apelsinjuicen orsakar den kemiska reaktionen som krävs för att utveckla koldioxidbubblor och orsaka kakan att höja. Utan en sur ingrediens, inte bakpulver inte fungerar så bra, och det kan ge en bitter, tvålsmak till kakan.

Lägga Flavor

För att ge smak till din tårta, använda lite av apelsinextrakt eller apelsinsmak sprit. Du kan också använda citronsaft och skal. Även utan någon av dessa tillägg, kommer kakan fortfarande smakar gott, speciellt om det innehåller andra smakämnen, såsom vanilj, kanel, ingefära eller kardemumma.

Hålla den fuktig

Att hjälpa till att bevara fuktighet i en äppelkaka, substitut äppeljuice för apelsinjuice i lika proportioner. Du kan också lägga till några matskedar yoghurt, gräddfil, äppelmos eller kärnmjölk, eller till och med lite mer olja eller smör. Äppelkaka är naturligt täta, fuktiga kakor på grund av äpplen, men några enkla ingredienser ger dig extra försäkring.

positiva reaktioner

Bakpulver eller natriumbikarbonat, är en mycket alkalisk substans som skapar koldioxidbubblor när den kombineras med fukt och syra. Om du använder bakpulver, måste du inkludera en sur ingrediens för att åstadkomma den nödvändiga kemiska reaktionen. Substitut äppeljuice, äppelmos, yoghurt eller kärn för apelsinjuice. Använd samma mängd äppeljuice som du skulle apelsinjuice, men begränsa tillsats av andra ingredienser till 3 eller 4 matskedar. Ett annat alternativ skulle vara att använda bakpulver i stället. Bakpulver redan innehåller en syra och behöver inte ytterligare en sur ingrediens för att arbeta. Bakpulver är inte lika potent som bakpulver. Använd den med en hastighet av 1 tesked för varje kopp mjöl.


  

Kommentar