Asiatiska rättsmedel för linjer och rynkor

December 30

Linjer och rynkor orsakas av förlusten av fukt och näringsämnen i huden, vilket leder till utarmning av vävnad elasticitet och nedsjunkning. Medan en uppsjö av apoteks köpt salvor och potions kan hjälpa till att kontrollera eller rätta till problemet, det finns en hel del enkla asiatiska botemedel för linjer och rynkor som kan vara ganska effektivt också.

Honung

Blanda ett par teskedar varje honung och yoghurt, tillsammans med innehållet i ett par av vitamin E kapslar. Blöt vadd i denna blandning och gnugga försiktigt på skrynkliga del av ansiktet. Lämna ostörd under ca en kvart innan du sköljer bort med varmt vatten. En blandning av en halv tesked varje mald ingefära och honung kan också vara ett effektivt rättsmedel för utrotning av ansiktsrynkor.

oljor

Användning av olika typer av oljor för behandling av slapp hudåkommor är populär bland asiatiska kulturer. Applicera en matsked antingen ricinolja eller vegetabilisk olja på rynkor under dagen och lämnar ostört för inte mindre än en kvart innan du tvättar bort med kallt vatten. Du kan massera kokosolja försiktigt men bestämt på de linjer i ansiktet och lämna över natten innan skölja bort för ett effektivt botemedel från rynkor. En matsked vardera av kokosolja, eterisk patchouli olja och trollhassel extrakt kan också göra en bra soppa för övernattning tillämpning på rynkor.

Citron juice

Limejuice tillsammans med skal av frukten, kan vara särskilt fördelaktigt för linjer och rynkor i pannan. Bortsett från en direkt tillämpning av limejuice i ansiktet, kan du även skapa din egen citron ansikte pasta för rynkor borttagning. Först skrubba ansiktet väl med ljummet vatten och en mjuk handduk att torka det försiktigt men ordentligt. Nu tar ett par matskedar vardera av tjock mjölk grädde och limejuice och massage på din panna, runt ögonen och munnen och på halsen. Låt det förbli så tills huden absorberar all fukt från pastan. Tvätta sedan bort med vatten.

frukt

Frukter som druvor och papaya är mycket som anti wrinkle agenter i Indien. Skär en grapefrukt i halv, krossa både och tillämpa sipprar saft till kråksparkar och fina linjer runt munnen. Lämna ostörd under ca en halvtimme, skölj med ljummet vatten och upprepa varje dag i ungefär en månad för resultat. Direkt tillämpning av mosad papaya eller ananas kärna på dina skrynkliga ansiktet områden kommer att bidra till att bota problemet också.

allmänna åtgärder

Tillämpning av vispade äggvitorna, eller en blandning av en nypa gurkmeja pulver och en matsked av sockerrör juice eller en matsked färsk aloe vera-gel, kan också bidra till att minska rynkor i ansiktet på ett effektivt sätt. Enligt Dr S. Nandy, kosmetolog i Calcutta, Indien, bör du äta massor av gröna bladgrönsaker som spenat och sallad och dryck ca 10 glas vatten varje dag för att rengöra systemet.


  

Kommentar