Hur att laga mat med Sorghum mjöl

April 25

Sorghum mjöl, även känd som jowar mjöl, är en vanlig ersättning för allrengöringsmedel mjöl i de fall när en glutenfri mat är nödvändig. Sorghum mjöl inte innehåller gluten.

Vid bakning med sorghum mjöl som en direkt ersättning för allrengöringsmedel mjöl, måste du lägga till andra ingredienser för att kompensera för torrhet. Livsmedel bakade med sorghum mjöl är också mycket troligt att falla sönder. Du kan ersätta sorghum mjöl för alla ändamål mjöl i de flesta recept genom att följa stegen nedan.

Instruktioner

1 Lägg 1/2 msk. av majsstärkelse för varje kopp mjöl när du bakar någon form av bakverk förutom bröd.

2 Tillsätt 1 tbsp.of majsstärkelse för varje kopp mjöl om du gör bröd.

3 Lägg 1,25 gånger mängden fett (dvs olja eller smör) som receptet kräver. Detta kommer att göra det objekt du lagar mat mer fuktig.

4 Lägg 1,25 gånger mängden stigande substans (dvs jäst, bakpulver, eller bakpulver) att receptet kräver. Detta kommer att säkerställa att receptet stiger lämplig mängd.

5 Laga mat eller baka objektet som receptet anger.

Tips

  • Om du tycker att smula storlek för stor och du vill att smulor vara finare i konsistensen, lägga till alla eller en del av ett ägg.
  • Matlagning med sorghum mjöl kräver övning. Recept går inte att slå ut precis som de skulle med allrengöringsmedel mjöl. För bästa resultat, experimentera med recept genom att lägga till mer eller mindre av de ersättningar som nämns i denna artikel.

  

Kommentar