Hur man stoppar en stor hund från att skälla

March 17

Hur man stoppar en stor hund från att skälla


Skällande är en hund primära form av kommunikation. Det är inte alltid lämpligt i den mänskliga världen, dock, och högljudda bark på ditt husdjur kan vara störande för både dig och dina grannar. Ändå är skällande definitivt en avskräckande för oönskade inkräktare, och du vill att din hund att hävda att skyddsinstinkt i rätt situation. Ännu viktigare är dock, du vill träna din hund att skilja mellan olämpliga och motiverade en bark.

Instruktioner

1 Använd ordet "tyst: att lära din gud att stoppa skällande När någon går förbi ditt hem eller knackar på din dörr, låt din hund ett par skäller, som tjänar till att varna dig till potentiella inkräktare Efter tre skäller.. men står framför din hund, befaller att en sittposition och säga ordet "tyst". Om hunden fortsätter, upprepar "tyst" och försiktigt svepa båda händerna runt ditt husdjur nos för att stoppa skällande. Ge generös beröm och behandlar när din hund stannar för att förstärka sitt stopp på kommando.

2 distrahera din hund från att skälla genom att göra ett högt ljud. Använd en burk fylld med mynt eller stenar, eller helt enkelt klappa händerna. Använd "tyst" kommando tillsammans med buller, så att din hund lär föreningen. Om din hund är särskilt envis, står framför den och göra buller. Detta fokuserar din hunds uppmärksamhet på dig och vad du säger. När hunden slutar skälla omedelbart befaller att sittande och belöna det med beröm och en behandling.

3 Stoppa din hund från territoriella skällande genom att framkalla hjälp av en vän som inte fruktar stora hundar. Har vän först gå nära hundens upplevda territorium; och när ditt husdjur börjar reagera, säger "tyst" erbjudande det en bit kyckling eller nötkött, eller en favorit behandling, för att dra uppmärksamheten bort från personen. Om din hund kvarstår, sätta dig mellan den och den andra personen. Detta är en tydlig kommunikation i hundspråk som du tar kontroll över situationen och dess skällande är inte längre nödvändigt. Belöna ditt husdjur för att stoppa. Om det inte slutar, bifoga sitt koppel och leda bort hunden från situationen, "då måste det sitta så det kan fortfarande se personen och belöna det för att inte skälla. Sakta minska avståndet mellan din hund och din vän som acclimates till det nya beteendet.

4 En hund som är reaktiv för människor, andra hundar eller rörliga objekt är sannolikt att skälla när bilen. Detta är farligt för både dig och din hund och det kan vara en bättre idé att undvika bilturer tills du har lärt din hund fast "sitta", "stanna" och "tysta" kommandon. Håll din stora hund under kontroll när man rider i bilen, särskilt om din hund skäller på människor och andra djur när du kör. Använd en låda eller bil sele att upprätthålla fysisk kontroll över din hund. Arbetet med att sluta skälla genom användning av godsaker, precis som du skulle göra när du inte i bilen.

Tips

  • Stora hundar inte uppfattar skillnaden i storlek från små hundar; vi människor gör. Hundar är hundar, och kommer i första hand och svara som hundar till beteendeförändringar och förstärkning. En sak du måste komma ihåg med en stor hund är deras förmåga att fysiskt kontrollera en situation av ren styrka. Om din hund gör detta, genom att dra i kopplet eller driver du undan, är det dags för några fasta beteende ingripande, och du kanske vill söka hjälp av en professionell hund beteendevetare.
  • Låt aldrig din hund skälla att trappas upp till aggression. Detta tjänar till att förstärka aggression, inte skälla.

  

Kommentar