Hur man ska äta bovete Gryn

April 14

Hur man ska äta bovete Gryn


Bovete är en triangelformad utsäde som hör till samma växtfamilj som rabarber och ängssyra. Gryn är obearbetade bovete kärna som rengörs dess oätliga yttre beläggning. Du kan förbereda denna näringsrika och nötig smaksatt frö på precis samma sätt som du skulle laga de flesta kärnor, vilket är anledningen till bovete av misstag tros vara ett korn. Njut av jordnära och hälsosamma smak av bovete gryn genom att använda det för att förbereda olika livsmedel som sträcker sig från frukostflingor till huvudmåltider och bakade behandlar.

Instruktioner

1 Förbered gröt med bovete gryn. Köpa pre-rostade gryn eller rosta gryn i ugnen under fyra minuter vid en temperatur på 350 grader Fahrenheit. Blötlägg en kopp gryn i 2 koppar vatten och ligger på medelvärme i 20 minuter eller tills gryn blir mjuk och fluffig och absorbera allt vatten. Säsong de kokta gryn med lite salt och smör. Servera med mjölk eller yoghurt, honung och hackade färska eller torkade frukter och nötter.

2 Lägg bovete gryn till soppor och grytor medan matlagning. Gryn låna en tjock konsistens och en rik, jordig smak till dessa livsmedel.

3 Använd gryn som ett alternativ till ris för att förbereda bovete pilafs och rör-frites. Koka pilaff eller stek genom att lägga till kött, grönsaker och kryddor som du väljer precis som du gör när du förbereder ris baserade pilafs och rör-frites.

4 Substitut vetemjöl med bovetemjöl medan bakning. Använd bovetemjöl att baka bröd, pannkakor, tårtor och kakor.

Tips

  • Förbättra näringsvärdet av bovete gryn genom groning dem och lägga till spannmål, sallader, soppor och grytor. Gro de gryn genom att skölja dem och blötläggning i vatten i en halvtimme. Placera gryn i en täckt skål i en sval, mörk plats i 12 timmar. Strö lite vatten över dem tre jämna mellanrum.

  

Kommentar