Hur länge att koka potatis före bakning?

August 11

Hur länge att koka potatis före bakning?


Förvällning är processen att delvis kokande vissa livsmedel som det första steget i tillagningsprocessen. Förvällning används vanligtvis av restauranger så att de kan förbereda rätter snabbare. Förvällning är inte ett nödvändigt steg vid framställning av potatis och kan ibland ta bort näringsämnen i potatisen och dess hud. Men förvällning potatis innan baka dem gör dem lättare att hantera, och ger en krispiga, aromatiska potatis med en mjuk och anbud interiör, perfekt på egen hand eller som ett komplement till någon entrée.

Instruktioner

1 Tvätta och skala potatisen med hjälp av skurborsten och skalare, respektive. Med hjälp av kökskniv, skär potatisen i små bitar. Ju mindre bitar, desto snabbare kommer de att mjukna. Större bitar behöver mer tid att laga mat och längre tillagningstid kan ibland leda till överkokning av mindre bitar, vilket gör att potatisen blir fuktig och falla sönder.

2 Placera potatisen i ett medium eller stor kastrull med bara tillräckligt med vatten för att täcka dem. Koka potatisen på medelhög till hög värme i fem till 10 minuter, beroende på storleken på bitarna. Potatisen är redo när de är mjuka nog att glida av änden av en gaffel när det penetreras.

3 Dränera potatis i ett durkslag och skaka torr. Innan du placerar potatisen på bakplåten, återlämna dem till kastrull och belägga dem med olivolja, salt, peppar och andra kryddor beroende på personlig smak.

4 Behandla en bakplåt med olivolja antingen genom att borsta facket med olja eller med en olivoljebaserat matlagning spray. Placera potatisen på den behandlade pannan och lägg dem i en 450-graders Fahrenheit ugn. Som med kokande, kommer gräddningstiden variera beroende på storleken på bitarna. Baka i ca 20 minuter tills utsidan av potatisen är gyllenbruna.

Tips

  • Använda gås fett i stället för olja förhöjer smaken på potatisen.

  

Kommentar