Balklänningar av 1700-talet

December 26

Balklänningar av 1700-talet


Dammode på 1700-talet var inte bara ett sätt att klä sig, men det visade din ställning i samhället. Kvinnors klänningar var mycket begränsande och besvärligt, förklarar infogalaxy.com. Klänningar var överdådigt utsmyckade och dekorerade. Det fanns många lager av kläder att sätta på, och de flesta kvinnor måste ha hjälp att komma in i de många lager. Kvinnor har också haft extravaganta frisyrer med höga peruker och juvelprydda utsmyckningar och band.

Klänningar i tidigt 1700-tal

En av de mest populära klänningar i början av seklet kallades mantua. Detta var en öppen frontman klänning av siden eller fin ull med ett tåg, med en matchande underkjol. Tåget sattes upp runt höfterna för att visa upp underkjol. Livet av rocken hade löst ärmar bärs till armbågarna med vikta tillbaka manschetter. Enligt klänning och matchande underkjol skulle kvinnor bär en hooped underkjol och många fler lager av underkjolar. Under livstycket de bar en tätt spetsad korsett för att uppmuntra korrekt hållning och en liten midja.

Klänningar i mitten av 1700-talet

Stil för överklassen kvinnorna var att bära en urringade klänning över en underkjol. Open-fronted klänningar var slitna med en Stomacher, en bit tyg som täcker bålen från halsen till midjan. Stomachers var mycket dekorerad med broderier, juveler eller pärlor. Klänning ärmar var åtsittande till armbågarna med spets fästs på manschetterna. När du bär en vågad halsen kvinnor skulle stoppa en FISCHY - en dekorativ, transparent tyg - i halsen av rocken. Tillbaka veck hängde löst från halsen. Kvinnor skulle också ha en underklänning som var tätslutande i fronten.

Klänningar i slutet av 1700-talet

I slutet av seklet hade klänningar förlorat all fullhet och som inte längre används hoop kjolar. De fashionabla klänningar i denna period hade bara en rörelse bärs med ett skärp eller båge. Denna klädstil kallades polonäs. Men vissa kvinnor väljer att bära sina klänningar rakt ner, utan bustles eller andra utsmyckningar. De skulle fortfarande ha kontrasterande kjolar - bara inte så många av dem. Midjan av klänningar från denna period steg upp för att möta byst linje för att förbättra bröst. Necklines skulle fortfarande vara daringly låg och vinkelrätt snitt. Ärmarna av klänningar var nu nere på handleden med vanligt vitt manschetter. Färgerna var inte lika ljus som de tidigare epoker, vänder sig mot blues, blek rosa, vita och silver bomull.


  

Kommentar