Hur du väljer en Ragdoll kattunge

April 4

Ragdolls är stora, fyllig katter väl lämpade för upptagen hem. Ragdolls är kända för sin hund-liknande beteende, lätt koppel utbildas för promenader och ofta spelar hämta eller utföra trick för sina ägare. Ragdolls har höga spel enheter och är tillräckligt aktiva för att hålla jämna steg med små barn.

Instruktioner

1 Forskning rasen. Ragdolls kommer i flera olika färgkombinationer: försegla, choklad, blå, lila, rött, flamma, torbie och grädde. Vilken som helst av dessa färger kan komma i tvåfärgade, mitted, lo och färgpunktvariationer.

2 Bestäm vilken Ragdoll är rätt för dig. Innan du kontaktar en uppfödare, behöver du en klar uppfattning om vad du letar efter när det gäller kön, färg, mönster, temperament och storlek.

3 Leta upp en uppfödare. Du kan hitta seriösa uppfödare på Cat Fanciers Association webbplats. Presentera dig själv och berätta för honom vad kön, färg och personlighet du letar efter i en Ragdoll. Var beredd att svara på uppfödare frågor om ditt hem och livsstil. Dessa frågor är inte avsedda att vara påträngande; uppfödaren försöker avgöra om ditt hem är en bra match för en av sina kattungar.

4 Välj en kattunge. Välj en kattunge som har runt mörkblå ögon, rena öron och en tjock, glänsande päls med en kanin-liknande konsistens. Ragdolls föds vita, med sin päls färg och markeringar utvecklas långsamt under de första fyra åren i livet. Din uppfödare kan hjälpa dig att avgöra vilken färg och mönster kattungen kommer sannolikt utvecklas med tiden.


  

Kommentar