Hur man rengör & Serve Levande hummer

January 12

Hur man rengör & Serve Levande hummer


Maine hummer är en av havets mest saftiga gåvor. Det är mycket svårt att göra ett misstag med en hummer som skulle förstöra sitt överklagande eller smak, förutsatt att du har köpt en som är så färsk som det var när det kom ut i havet. En frisk hummer bör vara levande och livlig, kanske till och med lite aggressiv. Hummer ska vara mörkt grönbrun, våt och glittrande. Det ska lukta på havet med någon antydan till en "fishy" lukt. Dess ögon ska vara ljusa och det bör inte ha några delar saknas.

Instruktioner

Rengör Hummer

1 Dra bort de vita gäl fingrarna på varje sida av hummer kropp.

2 Ta bort en antenn som är ungefär samma diameter som den hummer anus. Se till att spikar på antennen nedåt, sedan in antennen i anus ca 1/2-tums och dra ut en bit.

3 Vrid antenn flera gånger i en riktning, vilket skulle gå sönder tarmen bort från anus. Dra tarmen ut.

4 Låt tamales (gröna grejer) och, om din hummer är en hona, korall (ägg) i hummer. Båda är ätliga.

Koka hummer

5 Fyll en 20-quart pot tre fjärdedelar full av vatten och föra vatten till en rullande koka. Lägg 1/2 kopp salt. Du kan också laga hummer i saltvatten från havet om du har tillgång till den.

6 Släpp levande hummer i potten med huvudet, Ta med vatten till en koka igen. Koka tills hummer skal är klarröd, ca 12 minuter för en enda en-pund hummer.

7 Ta hummer från potten med tång. Håller den ovanför potten för en minut för att låta överflödig vätska rinna ut. Du kan också halstra, ånga eller baka hela hummer.

Servera hummer

8 Smält en pinne (eller flera pinnar) saltat smör i en liten kastrull eller dubbel panna, är mycket noga med att inte låta det bränna. Tillåta det smälta smöret svalna under 2 eller 3 minuter. Sked skum eller skum från toppen av smöret. Du kanske vill att smaksätta skirat smör med lite citronsaft eller krossad vitlök.

9 Knäcka skal av hummer klor och svans med en hummer knäckt (en nötknäppare kommer att göra i en nypa). Både klo kött och svans kött komma ut ur skalet ganska lätt. Använd en hummer plocka för att ta bort köttet från resten av hummer. Servera bitar av hummer kött med skirat smör, eller kallt i kylskåpet och använda för att göra en hummer sallad, hummer bisque, eller en fyllning för ravioli.

10 Tjäna kokta humrar helhet i skalet som ett alternativ. Ge varje diner en hummer knäckt, hummer plocka, massor av servetter, och om möjligt en stor engångsplast haklapp, och servera kokt hummer hela i skalet. Visa diners hur man tar bort köttet från hummer som beskrivs i steg 2. Ge varje med en liten skål med skirat smör för doppa.


  

Kommentar