Har konserverad pumpa Go Bad?

April 20

Har konserverad pumpa Go Bad?


Konserver har en längre hållbarhet än de flesta skafferi objekt, men de varar inte för evigt. Praktiskt för att pumpa paj eller pumpa bröd, är konserverad pumpa helt enkelt grönsaker i en mosad form. Konserverad pumpa paj mix är något annorlunda eftersom det redan innehåller pumpa kryddblandning. Båda har samma hållbarhet.

Normal lagringstid

Konserver behålla sina näringsämnen för omkring två år efter det datum då de bearbetas. För bästa kvalitet, rekommenderar konserver Alliance äta konserver inom två år tidsram, men de bör ändå vara säkra att äta inom fem år från den dag då behandlingen, så länge burken lagras i en sval och torr plats. Efter öppning kommer burk pumpa varar cirka tre dagar.

Kontrollera datum

Konserver har oftast en "bäst före" datum eller en kod någonstans på burken för att avgöra den aktuella dagen och burken totala hållbarhet. Vissa har också en "bäst före" -datum. Libbys rekommenderar inte att använda sin burk pumpa efter "bäst före" datum på toppen eller botten av burken.

kan problem

Om burken är utbuktande, rostig, har hål eller stora bucklor, ska du kasta pumpa ut. Burkar som har hål på något sätt kan innehålla farliga bakterier som kan göra dig sjuk. Inte öppna burken för att kontrollera den, om den har dessa problem. Kasta det rakt i papperskorgen.


  

Kommentar