Hur man gör Pinot Noir Vin

June 29

Pinot Noir vin är en ljus- eller medel kroppen rött vin med inslag av vinbär och björnbär. Tillverkad av ett litet, tunt skal druva som kallas pinot, är Pinot Noir ljusare i färgen än de flesta röda viner på grund av det lägre beloppet av pigment i den tunna huden på druvor. Det är en mycket ömtålig typ av druvor och bara växer i ett varmt klimat med mycket solljus och kvalitet dränering. Sötma av druvor beror på hur lång tid det är kvar på rankan. Bourgogne, eller Bourgonge är regionen i Frankrike anses vara den bästa området att växa pinot druvor.

Instruktioner

1 Plocka pinot druvor på en närliggande vingård mellan februari och april. Omedelbart överföra dem till en druva kross.

2 Druvan krossen kommer att krossa druvorna och pressa sina juicer, samt separat skinn och stjälkar från frukten. Försök inte att ta bort skinn från juicen --- det är huden som ger vinet dess röda färg.

3 Häll saften i en ventilerad moms och lägga vinframställning jäst för att starta jäsningsprocessen. Jästen kommer att reagera med de naturligt socker i saften för att producera alkohol och jästcellerna kommer att dö när allt socker har omvandlats.

4 När vinet har nått önskad färg, flytta vinet till en ek eller rostfritt stål fat. Vinet lagras i en sval och torr plats medan det jäser i ytterligare tre till fyra månader.

5 Nästa du måste "rack" vinet för att överföra den från de döda partiklar av jäst som separerar under jäsningsprocessen. Du kommer att känna vinet är redo för omdragning när ett lager av sediment bildas på toppen. Använd en sifon att flytta vinet till en annan fat.

6 Efter vinet "vilar" i ytterligare 20 till 24 månader, lägga äggvitor till pipan för att absorbera överskott tannin.

7 Rack vinet en sista gång, senast sju till tio dagar efter äggvitorna tillsätts. Efter den sista inredningar, är vinet klart för buteljering.

Tips

  • För en sting ek smak i vin, lagra vin i en ek fat. Om du inte vill att den här typen av smak, använd en rostfritt stål vat.When lägga äggvita till vinet, använd följande riktlinjer: Lägg en äggvita till 100 ml vatten blandat med en nypa salt, Använd en till 2 äggvitor per 100 liter vin; och rör vinet noggrant efter tillsats av äggvita / saltvatten blandning.
  • Inte rack ditt vin för många gånger. Detta kan leda till över oxidation, vilket kan förstöra vinets smak.

  

Kommentar