Hur man kan räkna Portion av kinesisk mat för en familj part

July 29

Hur man kan räkna Portion av kinesisk mat för en familj part


Ont om mat på din familj supé är en värdens värsta mardröm. Uppskatta rätt antal portioner för dina gäster kan vara svårt även för en erfaren part planerare, men det finns några bra regler att följa som kan förenkla processen. När den lägger fram ett kök som traditionellt serveras familjen stil, såsom kinesisk mat, prova en buffé med en mängd olika rätter. Bas storleken på dina rätter på föreslagna portioner per person.

Instruktioner

Menyplanering

1 Tänk på din familjs matpreferenser, allergier och diet innan du planerar din meny. Var noga med att planera en meny med mat som alla i din familj kommer att vilja, inklusive vegetarianer, diabetiker, bantare och kinkiga.

2 Skriv en lista över de rätter som du vill tjäna. Om du planerar att tjäna en stor mängd olika rätter, uppskatta din portioner per fat på mindre sida eftersom dina gäster kommer sannolikt att ta en mindre mängd var och en.

3 Skriv en inköpslista med alla de ingredienser som går in rätter, om du planerar att laga mat. Om du plockar upp take-out kinesisk mat, få en meny från din favorit kinesisk restaurang.

Uppskatta hur många portioner man förbereder

4 Räkna hur många gäst har du på din fest. Räkna antalet vuxna och barn separat, eftersom barn ofta äter mindre.

5 För kött och fisk och skaldjur portioner, uppskattar 4 - 6 uns per person. Om dina kötträtter inkluderar grönsaker eller nudlar, välja den nedre änden av portion kött för varje maträtt. Om du tjänar Kung Pao kyckling som bara har några grönsaker beräkna 6 uns av kyckling per gäst, men för en maträtt med mer grönsaker, som broccoli nötkött, bara beräkna 4 uns (eller ungefär en halv kopp) av nötkött per gäst .

6 För nudel och risrätter, uppskattar att varje person kommer att äta åtminstone en kopp portion. Om du tjänar både nudlar och ris, kan du uppskatta en halv kopp portion för varje person om din familj har mycket rikliga aptit. Plan för ett pund av ris eller pasta för att ge omkring 5 en kopp portioner.

7 För grönsaksrätter, uppskattar en-ounce servering av varje typ av vegetabiliska för varje gäst. Att tjäna 4 - 6 personer rör-stekta grönsaker, använder ca 1/4 av ett pund av var och en av de viktigaste grönsaker som broccoli och gröna bönor.

8 När erbjuder aptitretare, förbereda minst fem per person. Om du tjäna flera aptitretare, såsom potstickers, ägg rullar, dim sum och wontons, gör tillräckligt för varje person att ha åtminstone två av varje.

Tips

  • I allmänhet är det bäst att uppskatta ett-pund av mat per person, enligt greatpartyrecipes.com.
  • Tänk på vad din familj favoriter rätter och erbjuder mer av dem än den genomsnittliga rekommenderade portion.

  

Kommentar