Hur man rengör glasögon med mikrofiber

May 5

Hur man rengör glasögon med mikrofiber


Moderna glasögonglas är tillverkade av plast eller en polykarbonat för att vara lätt och bekvämare än äldre linser, som var gjorda av glas. Rengöring glasögon rutinmässigt håller damm och andra partiklar från att fastna på dina linser och skymmer siktlinje. Microfiber linsrengöringsdukar är mjuka och skonsamma mot linser, så att de inte kommer att orsaka repor.

Instruktioner

Rutinrengöring

1 Håll dina glasögon "bro - eller revolver - mellan tummen och pekfingret, med insidan av linserna mot dig.

2 Torka insidan av linserna med en mikrolinsrengöringsduken, i en cirkelrörelse.

3 Vänd dina glasögon över och torka utsidan av de båda linserna på samma sätt som på insidan, för att ta bort damm och smuts.

noggrann rengöring

4 Placera några droppar handtvål på insidan av varje lins, för att avlägsna klibbiga rester eller fläckar på linserna. Gnid linserna försiktigt med pekfingret. Skölj linserna noggrant under varmt, rinnande vatten.

5 Vänd glasögon över och tvätta utsidan av varje lins med tvål och varmt vatten. Skölj linserna noga med varmt vatten.

6 Torka glasögonglas på insidan och utsidan, med en luddfri trasa.

Tips

  • Hantera dina glasögon försiktigt, så att du inte böjer ramarna. Vissa stilar är garnityr och har en tunn plastlinshållare som kan bryta lätt.
  • Kontrollera skruvarna på vardera sidan av ramen, för att se om de är åtdragna när du rengör dina glasögon. Dra åt lösa skruvar med en monokel skruvmejsel, så att de inte faller ut.
  • Ställ dina glasögon på ett bord med templen vikta och linserna uppåt så att de inte repas.

  

Kommentar