Hur man bygger en skorsten rökare

October 20

En skorsten rökare har tre väsentliga delar: En eldstad, där trä eller kol brännskador; ett galler för att hålla kött eller andra föremål som rökt, och, naturligtvis, till en skorsten tillåta rök för att avsluta efter att ha passerat genom hällen. Du kan göra en skorsten rökare från många saker, tegel eller stenar metall soptunnor. En vanlig variation är tillverkad av en 55-gallon fat. Denna version använder två trummor. Det kommer att kräva skärande bearbetning och svetsning; om du inte är en svetsare, måste du hyra en del arbete.

Instruktioner

Att bygga en skorsten rökare är utmanande, men givande

1 Få två 55-liters fat som inte har haft olja eller andra petroleumprodukter eller något farligt material. Rengör dem noggrant. Vissa experter rekommenderar att bränna insidan för att bli av med alla rester, då spolning ut dem. Skär en trumma för att stå upprätt och hålla den andra trumman horisontellt. Göra en fullstor mönster för att matcha kurvan för den övre trumman, skär sedan botten med en metall-skärande sticksåg. Svetsa trummor tillsammans.

2 Mark och skurna dörrar. Den nedre fat blir eldstaden, så dess dörr öppnas för att sätta i bränsle. Den översta är rökaren; dess dörr kan vara hela övre halvan av trumman eller bara ett stort utskuren sektion. Om trum metallen inte är robust, svetsa förstärkande metall innanför dörren kanter för att hålla gångjärnet och spärrbultar. Fäst eldstaden dörren och rökare lock med gångjärn och en spärr. Borra monteringshål och fäst med bultar och muttrar

3 Borra stora hål i bottnen tunnan att tillföra luft för bränslet; installera spjäll på dem så att du kan variera luftflödet. Nästa borra ett antal stora hål i botten på den övre cylindern, för att tillåta värme och rök att komma in från eldstaden. Dessa hål bör vara en tum eller mer runt och tillräckligt många för att tillåta massor av värme och rök att komma in.

4 Köpa eller göra ett galler för att passa ugnsutrymmet. Om du inte kan hitta en att köpa, kan du göra en från stålstänger eller stålnät. Weld stöder runt sidorna av cylindern för att hålla den. Gör sex fot sektioner från ruta stålrör 4-6 inches hög och svetsa dem till botten fat. Installera en öppen spis galler eller stora metallskål för att hålla kol eller träbränsle. Avsluta genom att skära ett hål i ena änden av rökaren fat för en skorsten; svetsa i en skorstens, med armbågen att släppa röka ut toppen.

Tips

  • Antingen trä eller kol kommer att ge tillfredsställande resultat i en skorsten rökare. Många kockar använder en kombination - träkol för att starta och hickory, pecan eller liknande trä för att röka och lägga speciell smak.
  • Du kan hyra svetsare om du vet hur man använder en.
  • Om du inte är en skicklig svetsare och metallarbetare, hyra detta arbete.
  • Använd alltid skyddsutrustning vid kapning av metall.
  • Avlägsna gammal färg från trummorna; Använd en slipmaskin eller någon typ av färgborttagningsmedel för this-- det kan vara en mycket rörig jobb.

  

Kommentar