Hur ta hand om dina ögonfransar

January 30

Liksom håret på toppen av huvudet, hår i dina ögonfransar vårdbehov förblir frodig och lång. Och precis som håret på toppen av huvudet, ögonfransar falla naturligt ut och ersätts av nya ögonfransar. Även topikala beredningar såsom Latisse är tillgängliga för att hjälpa växa nya ögonfransar, bör några enkla knep hålla dina fransar i bra form.

Instruktioner

Hur ta hand om dina ögonfransar

1 Tvätta ögonen noggrant och försiktigt varje kväll. Makeup kan locka bakterier och orsaka brott till befintliga fransar. Vid rengöring makeup från ögon, först plaska ansiktet med varmt vatten och klappa ögonen försiktigt med en bomullstuss för att ta bort så mycket smink som möjligt. Följ med en kommersiell remover ögonmakeup och stroke fransarna försiktigt med en ny bomullstuss för att avlägsna alla spår av makeup.

2 Applicera olivolja till dina ögonfransar ett par gånger i veckan. Gör detta genom att doppa en tops i oljan och försiktigt borsta den på dina fransar. Mandelolja eller kokosnötolja kan användas för att få samma resultat, men olivolja är lätt tillgänglig. Applicera olja och låt det sitta med slutna ögon i ett par minuter innan du sköljer med varmt vatten. Dessutom kan du använda olja innan säng och lämna det på hela kväll.

3 Byt ut din mascara var tre till sex månader. Medan de flesta makeup upphör efter ett år eller så, behöver mascara bytas ut oftare, enligt Cambridge, MA hudläkare Ranella Hirsch. Väntar längre kan tillåta mascara att hysa bakterier som kan skada fransarna.

4 gnugga aldrig ögonen. Gnugga ögonen liknar vrida och dra ditt hår. Det kan orsaka brott och vridning av fransarna samt tidig nedfall.

Tips

  • Tillräcklig sömn och en hälsosam diet system hjälpa ögonfransar ser frodig.
  • Om du får olivolja i ögat Skölj med varmt vatten.

  

Kommentar