Hur Cook Oxfilé Medium Rare

September 20

Hur Cook Oxfilé Medium Rare


Anbud och dyra, oxfilé ofta serveras vid speciella tillfällen och helgdagar. Detta skär över centrum bit nötkött också kallas Chateau när serveras hela och filet mignon när det skärs i biffar. Dagens nötkött är magrare än tidigare och kräver mindre tillagningstid, så rostning filén till medellång-sällsynta (145 grader Fahrenheit) håller dessa stekar anbud och saftiga, enligt US Department of Agriculture. Oxfilé kan köpas från slaktare och även finns i de flesta livsmedelsbutiker.

Instruktioner

1 Värm ugnen till 425 grader Fahrenheit. Medan ugnen är förvärmning, förbereda nötkött filén för stekning.

2 Använda en vass kniv för att trimma filén av fett kött remsan som löper längs hela sidan av steken. Ta bort den tuffa silverglänsande från filén, som tenderar att göra köttet curl när det kockar. Detta kan åstadkommas genom att sticka in spetsen på kniven under silverglänsande och skjuta det under skiktet tills den tas bort.

.

3 Tuck under och säkra den lilla svansen slutet av filén med kök snöre för att bilda en tjockare och mer proportionerlig ser steken. Gnid filén med en liten mängd olivolja. Krydda filén med salt och peppar som önskas och plats på en stek rack i en långpanna.

4 Sätt en stektermometer i den tjockaste delen av filén.

5 Steka filén tills köttet termometern läser 135 grader Fahrenheit. Ta bort kastrullen från ugnen och täck med ett tält av folie. Låt filén vila i 15 minuter innan du skär. Den inre temperaturen kommer att stiga 5 till 10 grader Fahrenheit som den vilar. Vila gör också att filén att omfördela sina interna juicer.


  

Kommentar