Kvinnors frisyrer av den elisabetanska Period

October 23

Kvinnors frisyrer av den elisabetanska Period


Under den elisabetanska perioden kvinnor höll sitt hår långt för att rymma stora, extravaganta frisyrer och ornament, hattar och andra huvudbonader på modet på den tiden. Löshår gjorda av ofrälse "hår läggas till fullhet överklass kvinnors hår medan hårfärgningsmedel och peruker får damerna att ändra hårfärg - röd efterlikna drottning Elizabeths flätor och blond att framhäva den populära uppfattningen att ljusa färger representerade den känsliga skönhet för kvinnor. För att öka den fashionabla hög panna, många elisabetanska kvinnor rakat sina pannor längs fronten hårfästet.

Naturlig, Long, Lös hår

Unga kvinnor i den elisabetanska perioden hade sitt hår lös och lång, gör det möjligt att rinna ner ryggen. Detta var ett tecken på att de var oskulder. Brudar visade också sitt hår på detta sätt och smyckade det med färska blommor.

Populära Tidig Elizabethan frisyr

Den populära frisyr i början av den elisabetanska perioden runt 1650 presenterade håret på framsidan och toppen av huvudet skildes ner i mitten, lämnar håret på baksidan av huvudet i en enhet. Denna bakre sektionen var ofta flätade och görs till en bulle för att rymma huvudbonader som coif, franska huva, den atifet, så ock och pillbox. Håret på framsidan hårfästet och på sidorna av ansiktet höll snäva lockar som då var fluffade eller frizzed vid tinningarna.

vadderad Style

Vid slutet perioden kom vadderade coifs på modet. Denna stil delar håret från toppen av ett öra, över toppen av huvudet och ner till början av det andra örat. Ryggdelen är återigen formas till en flätad bulle som ligger platt mot baksidan av huvudet. Den främre delen av håret är uppdelad i mitten av pannan. En dyna av hår kallas en råtta (eftersom den är formad som en råtta) placeras på toppen av den änden av den borstade löst hår på ena sidan av huvudet. Med den mindre änden som "huvudet" av rått-vänd mot den centrala delen av pannan, är håret och råtta hårt rullas upp till hårbotten. I slutet av den del av hår är tätt tucked över och ned in i valsen och säkras med stift. Därefter, håret på den andra sidan av huvudet gjort på samma sätt.

trådram

Många överklass kvinnor bar sitt långa hår svepte fram och upp över en hjärtformad trådram kallas paltsadoe. Snäva lockar längs sidorna av ansiktet och över främre hårfästet avslutade coif.


  

Kommentar