Hur man återskapa Victorian frisyrer

May 11

Hur man återskapa Victorian frisyrer


En utarbetad Victorian frisyr kan toppen av din glamorös look när närvara vid en formell händelse som ett bröllop, välgörenhet bankett eller dans. Kvinna frisyrer från den tiden var uteslutande varianter på långa stilar som det var inte förrän långt senare i 20-talet att kvinnor hade kort hår nedskärningar. Hårförlängningar eller peruker kan vara det enda alternativet om du har kort hår. Långa vågor eller lockar var omväxlande uppsatt eller delvis hålls tillbaka med kammar och klipp. Blommor var också trendigt slitna i frisyrer under denna tid. Svårare frisyrer ingår hästsvansar med komplicerad fläta, och en strikt fransk stil mitt avsked blev också populära vid denna tidpunkt.

Instruktioner

En strikt formella stil

1 Kamma håret tillbaka i en hästsvans, lämnar utrymme mellan bandet och huvudet.

2 Del håret i gapet du lämnade bakom bandet, hela vägen ner till hårfästet. En långskaftad kam hjälper att dela upp håret hela vägen igenom.

3 Ta resten av hästsvans och dubbla tillbaka över toppen av bandet genom hålet du skapade när du skildes håret.

4 Dela upp hästsvans i tre sektioner.

5 Braid var och en av de tre sektionerna. Använd en vanlig engelsk fläta, passerar omväxlande yttertrådarna över den mellersta. Varje ny korsade över strängen blir mittsträngen för nästa crossover. Dra åt flätor ofta som du väva in dem för en snygg resultat.

6 Fäst de tre flätor tillsammans och dubbla tillbaka dem till det ursprungliga hålet. Tuck slutet i hålet. Skjut hästsvans bandet i hålet för att dölja det.

7 Weave hårnålar genom stoppade in hår och håret nära huvudet på en sy rörelse. Detta kommer att hålla frisyren på plats.

En mindre formell stil

8 Curl håret med uppvärmd tång eller sätta håret i papiljotter kvällen innan. Använd stora papiljotter på baksidan av huvudet för att skapa lös, naturtrogna vågor. Skapa snävare lockar på toppen av huvudet med mindre papiljotter. Placera dem horisontellt över varje öra och köra en linje av papiljotter från ena örat och över toppen av huvudet till den andra. Om du använder locktänger, använd 3/4-tums fat tång för att spiral curl håret på baksidan. Håll den övre håret tätt runt tång med en mindre fat.

9 Sätt lite pomada på lockarna så att de inte faller ut.

10 Del fram hårdare lockar i mitten.

11 Dra den främre böjt strängarna till botten på baksidan av huvudet. Använd hårnålar för att hålla trådarna på plats. Kör fingrarna ner genom lösa lockar och låta dem hänga fritt.

12 Toppa detta mindre formellt utseende med en silke blomma hår dekoration placerad excentriskt några inches tillbaka från framsidan av huvudet.

Tips

  • Se en professionell stylist om du inte är säker på att åstadkomma en viktoriansk utseende och du har en viktig händelse att närvara. Du behöver praxis att få utseendet rätt själv.

  

Kommentar