Livsmedel med vitamin K för katter

August 29

Livsmedel med vitamin K för katter


Katter behöver en högre koncentration av vitaminer och viktiga näringsämnen än något annat djur, och detta inkluderar vitamin K. Tillsammans med C-vitamin, hjälper vitamin K undvika ögon blödningar och tillsammans med glutaminsyra, hjälper kroppen behålla benet kalcium. Enligt veterinären John Burns, en brist på vitamin K i kosten är den vanligaste orsaken till brist på katter.

Sea Kelp

Kelp innehåller ett kraftpaket av näringsämnen som härrör från havsvatten, inklusive varje mineral som behövs för att upprätthålla liv, plus vitaminerna A, B-komplex, C, D, E och vitamin K. Kelp är också en bra källa av glutaminsyra, som arbetar med vitamin K att stödja benhälsa. Kelp kan användas råa eller som ett pulver (strös över mat).

Bipollen

Bipollen ger krävs vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymer, essentiella fettsyror, kolhydrater och spårämnen. Den kan tillsättas till en katts livsmedel i pulverform.

Äggula

Äggula är en bra källa till vitamin K och protein. En mjuk-kokt ägg kan läggas till en katt mat så ofta som önskas. Ägg, bör dock aldrig göra upp den totala proteinkälla eftersom det saknar aminosyran taurin, vilket är nödvändigt för katter. Ge aldrig rått ägg till katter, eftersom det innehåller bakterier som kan orsaka sjukdom.

Blålusern

Alfalfa rötter sträcker sig 100 till 125 fot i marken, vilket gör den till en av de rikaste balanserade källor av essentiella näringsämnen, såsom protein, vitaminer och mineraler. Alfalfa är en utmärkt källa till vitamin K och kan blandas med en katt mat dagligen, i form av råpulvret eller färska groddar.

Fullkorn

Vissa fullkorn ger betydande mängder av vitamin K, inklusive havre, korn och hirs. Havre kan blötläggas två till tre dagar och tjänade rå för optimal enzyminnehåll, eller helt enkelt kokta. Korn och hirs bör kokas innan matning till en katt.

soja~~POS=TRUNC

Sojabönor innehåller betydande mängder av vitamin K. Former av sojabönor som är lämpliga för katter innefattar tofu (kokta eller råa), tempeh (sauteed i bitar eller mosade) och sojakorn (blöt och kokas).

Andra källor till vitamin K

Övriga livsmedel källor till vitamin K som är idealiska för katter inkluderar spirulina, fiskleverolja, marina alger, havregryn, vetegräs och gröna bladgrönsaker, som spenat och sallad.


  

Kommentar