Hur man identifierar en Border Collie

February 25

Hur man identifierar en Border Collie


Border Collie ursprung i Northumberland på skotsk / engelska gränsen. Rasen har otrolig uthållighet och smidighet - kan köras med full tilt i timmar i sträck. De är mycket härdig och lever för att arbeta. Border Collie är otroligt lojal och intelligent. De anses vara de finaste sheepdog i världen och kan anpassa sig till vallning andra djur också. Rasen är känd för att vara relativt lugn. Snarare än skällande att få uppmärksamhet för sin besättning, kommer en Border Collie stare besättningen tills djuren gör som hunden önskar. Det är väldigt surrealistiskt att titta på. Här är en guide om hur man identifierar en Border Collie.

Instruktioner

1 Börja med att undersöka hundens allmänna form och storlek. En Border Collie är typiskt mellan en och en halv och två fot hög vid skuldran och väger någonstans från 30 till 45 pounds. Svansen når minst till hasen och ibland upp när hunden är upphetsad, men aldrig bäras över ryggen. Hundens ben bör verka lite kort, det är bröstet nå hela vägen ner till hundens fram armbågar.

2 Titta på hundens päls. Det bör vara lång, mjuk, och Shaggy utom för underbenen och ansikte. Pälsen färger kan vara rent svart, röd och vit eller grå och svart. Svart är alltid den primära färgen som täcker större delen av hundens rygg, övre partiet av skallen och övre svans. Den sekundära färgen kommer att täcka underbenen, svansspetsen, buk, bröst, hals, sidorna av halsen och en vertikal snedstreck på pannan.

3 Avsluta genom att undersöka hundens huvud. Skallen är ganska bred med ett distinkt stopp. Nosen avsmalnar till den svarta nosen. Öronen är vanligtvis halv piggnade. De ovala ögon är i allmänhet mörkbrun, utom i merles där en eller flera ögon kan vara blå. Håret på ansikte, öron och frambenen är alltid kort och elegant. Om hunden matchar denna beskrivning då du tittar på en Border Collie.

Tips

  • Border Collie är en extremt energisk arter som inte bara behöver gott om tid för varje dag för att springa och leka, men behöver ett jobb att göra för att känna sig nöjd. Att ha hund fånga en frisbee eller hämta en boll är ofta tillräckligt om hunden ska hållas som sällskapsdjur snarare än som en fungerande djur. De är kända för sin förmåga att fånga kastade föremål medan de fortfarande är i flygning på grund av deras stora snabbhet och smidighet. Att vara vänlig runt främlingar är det viktigt att Border Collie socialiseras som en valp. Denna ras behöver gott om utrymme att springa runt och bör inte begränsas till ett utrymme så liten som de flesta lägenheter.
  • Denna ras är beroende av regelbunden och omfattande mänsklig kontakt. De kan bli mycket destruktiva och neurotisk om de lämnas för sig själva eller hålls författad under långa tidsperioder. De flesta border collies är mycket känsliga för höga och plötsliga ljud och kommer att svara instinktivt som om det vore ett hot. Av den anledningen en Border Collie inte bör hållas kring små barn som kan göra plötsliga eller skarpa ljud. Vissa, men inte alla, gränsCollies kan vara aggressiv runt andra hund arter av samma kön samt mindre icke-hunddjur såsom katter.

  

Kommentar