Kan jag Freeze skummad irländska potatis?

December 19

Kan jag Freeze skummad irländska potatis?


De medför en rik, rustik textur, stuvad irländska potatis lämpar sig väl för lagring i frysen. I grund och botten känd state som "potatismos" stuvad irländska potatisrecept brukar kalla för liknande ingredienser till sina utländska motsvarigheter. Fungerat som en sida maträtt, kan stuvad irländska potatis göras i förväg, fryst, tinas och uppvärmt för en kommande familj måltid.

lagring Tid

Stuvad irländska potatis är en bekväm sida skålen för att lagra i frysen för när du behöver en betydande startchy grönsak på plattan. De har en hållbarhetstid på fem till sju dagar i kylskåpet och sex till åtta månader i frysen. När potatisen lagras i frysen, kommer de techincally obegränsad hållbarhet som livsmedelsburna bakterier inte kan växa i den miljön. Men med tiden smaken av potatisen försämras och de kan bli utsatta för frysbränna, så det är bäst att konsumera dem inom en åtta månaders fönster, max. Dessutom, när du gör receptet, använd grädde med en fetthalt på mer än 40 procent för bästa frysresultat som lättare krämer inte frysa också.

säker lagring

Innan du placerar potatisen i frysen, låt dem svalna till rumstemperatur så kondens eller ånga inte bygga upp i behållaren. Efter kylning överföra potatisen till en lufttät behållare eller förslutningsbar påse. Detta kommer att hålla smaker från andra livsmedel ut samtidigt som potatisen inte bildar iskristaller eller lider av frysbränna. Om du använder en förslutningsbar påse, avlägsna eventuellt överskott av luft från påsen när du stänger tätningen.

upptining

Tina potatisen i kylen i ca 24 timmar innan du vill tjäna dem. Även om du kanske också använda upptiningsfunktionen på mikrovågsugn, du riskerar att avfrostning skålen ojämnt. tina aldrig potatisen på disken, eftersom bakterier kan börja växa när de tina.

värmning

När potatisen tinas, kan du snabbt värma dem genom att placera dem i mikron i en minut i taget. Rör potatisen efter varje minut för att säkerställa att de är jämnt uppvärmd. Du kan också värma potatisen över låg till medelhög värme i en liten kastrull. I båda metoderna, kan du behöva lägga till mer mjölk eller grädde för att uppnå önskad konsistens. Tillsätt ca 1/4 kopp i taget och rör om tills du uppnår önskat resultat. Servera gräddpotatis när de värms igenom.


  

Kommentar