Djur i Framväxande & Canopy lager i Rain Forest

January 29

Regnskogen har fyra skikt ger mycket olika livsmiljöer för djur och fåglar som lever i dem: den framväxande lager, trädkronorna, understory och i skogen. De framväxande och skyddstak skikten har störst artrikedom, något som tillbringar hela sitt liv i trädtopparna, äta frukt, löv, insekter och andra träd invånare.

Pygmy Gliders - Emergent Layer

Den framväxande lagret där de högsta trädtopparna sticker upp ur havet av grönt. Detta är en robust plats att leva - brottas med vind, i händerna på sol och regn. Mycket lätt djur lever i detta skikt, och det gör fåglar från rovfåglar till exotiska papegojor. En liten djur som gör sitt hem i den framväxande skiktet är pygmé segelflygplan. Det skyddar sig från Eagles genom att mata på natten på insekter, knoppar och sav från träd. Det kan röra sig enkelt genom att använda flikar av hud som sträcker sig mellan dess främre och bakre ben att glida från gren till gren. Det har små trappsteg på sina fötter för ett bättre grepp - och vassa klor på fingrar och tår för säkra landningar. Under dagen, sover den pygmy glidare i en grupp i ett löv-fodrade hål i ett träd, osynlig för dess hungriga grannar.

Sloths - Soltak Layer

Kapellet lagret av regnskogen innehåller förmodligen hälften av världens arter, enligt forskare, men vi vet mindre om det än vi gör om haven. Vi förlorar arter som vi aldrig ens visste fanns som tunnland regnskog rensas för boskapsuppfödning och utveckling. En varelse som lever i trädkronorna är lättja. Sloths är extremt långsamma, sällan lämnar sina träd och kan inte komma ner till marken under årtionden. De hänger upp och ned med hjälp av stora klor och mycket långa armar. Sloths äter frukt, blad, knoppar och unga kvistar, men deras ämnesomsättning är så långsam att de behöver väldigt lite mat. De är nattdjur och sover uppkrupen i en kamouflerade läge som döljer dem från rovdjur som jaguar.

Papegojor - Canopy och Emergent Lager

Papegojor är den största och bland de mest färgstarka av papegojor. Deras levande fjädrar och långa graciösa svansar, och deras sociala personligheter, gör dem populära husdjur, ett faktum som bidrar till deras minskande nummer i det vilda. Papegojor äter nötter, frukter och frön, som de gripa med sina vassa klor och spricker med sina kraftiga hakade näbbar. De kan använda sina fötter, med fram- och tillbaka klorna, för att få mat till sina näbbar och att gripa grenar tätt i ett kraftigt regn storm eller vind. Papegojor sover och häckar i hål i träd och sprida sina långa, vinklade vingar att flyga snabbt i både framväxande och skyddstak nivåer av regnskogen.


  

Kommentar