Hur man rengör läder

May 17

Det kan bli dyrt att hålla få din favorit skinnjacka eller kjol rengöras varje gång du får ett märke eller fläck på den. Ibland kan du inte kan undvika att ta läder till en professionell, men du kan spara pengar genom att rengöra läder hemma, speciellt om fläcken är liten eller ljus.

Instruktioner

1 Testa mild handtvål på en liten, dolt område på läder plagg för att säkerställa att produkten inte ljusare eller torka materialet. Om något sådant händer det litet område, inte gå och ta plagget till en professionell.

2 Fukta en av trasor och tillämpa en dime -stora mängd tvål till trasan. Trasan bör vara lätt fuktad, inte blöt, så att lädret inte absorberar fukt.

3 Gnid tvål trasa på fläcken. Var försiktig när gnugga plagget. Försiktigt gnugga bort fläcken. Du bör inte sätta en enorm lödder tvål på plagget; löddret bör vara lätt men tillräckligt för att torka bort fläcken.

4 Fukta en annan trasa och torka bort tvålrester på lädret plagget. Nu plagget bör vara ren. Återigen bör trasan vara något fuktig men inte blöt.

5 Torka bort allt vatten kvar på lädret plagget med en torr trasa.

6 Applicera om en dime -stora mängd olivolja till en annan torr trasa. Försiktigt gnugga olivolja i området. Detta kommer att påverka lädret och återställa sin glans. Du måste dock inte använda för mycket olja; Det är bättre att börja med en mindre mängd om du är osäker på hur mycket plagget kommer att ta. Om plagget blir mycket glänsande, klibbig eller mörkare än vanligt, har du använt för mycket olja.


  

Kommentar