Mellanlångt hår stilar för svarta människor

May 15

Mellanlångt hår stilar för svarta människor


African American hår är ofta en utmaning att stil och hantera, oavsett om det är lång, medium eller kort. Tanken är alltid att hålla den ren och så naturliga som möjligt, eftersom hårda och starka kemikalier, samt för mycket dra, ryck och kamning, kan skada och faktiskt förstöra hår, hårbotten och folliklar.

Flätor, Locs & Twists

Flätor, lås och twist stilar kan bäras med enbart naturliga hår, eller med hårförlängningar (människohår eller syntetiska fibrer). Stilen är mycket etniskt afrocentric och som naturlig eller nära naturlig som svarta frisyrer brukar få, förutom afro och dreads. Dessa stilar är lättskött med regelbundna tvättar och vanligtvis tar bara några minuter en dag till stil. De tar vanligen omkring sex till tolv timmar att göra, beroende på styling och sist mellan tre och fyra månader.

Dreads & Cornrows (eller "Cornrolls")

Dreads eller dreadlocks är en mycket naturlig och lätt att underhålla frisyr för svarta människor. Problemet med denna frisyr är att många tror att det händer på grund av försummelse av håret. Motsatsen är sant. Det finns mycket specifika tekniker för att "dreadlocking" snyggt hår och det inkluderar att hålla hår och hårbotten ren, och med hjälp av särskilda vaxer och krämer. Rastaflätor är utformade med hjälp av ett lömskt eller over "söm" teknik som håller håret på en kontinuerlig bana som är flätat i skildes sektioner.

Avslappnad & Pressade hår

Historiskt skulle svarta människor, svarta kvinnor i synnerhet, har sitt hår gjort i en "avslappnad" stil med antingen en varm kam (strykjärn) och oljor för pressning naturligt hår, eller med hjälp av en relaxer kemikalie. Även om det har varit många diskussioner om det kloka i kemiska eller värme uträtning av naturligt lockigt hår, är mindre önskvärd denna stil på grund av håravfall, värme och dra skador, och kemisk förstörelse till rötterna och folliklar av håret. För svarta män, avslappnad stil är samma som "conk" stil noteras i avsnitt 6.

Weave 'n' Bob

Väven frisyr är en av de mer lättskött, men dyrare och mer onaturliga frisyrer för svarta människor. Väven (antingen naturligt människohår eller syntetiska fibrer) inte normalt tar så lång tid att binda in som flätor, men det kräver en avsevärd mängd precision styling och omsorg eller hår förstörelse kommer att hända. Stilen varar vanligtvis cirka två månader mellan kosmetolog besök och kan bäras på många olika sätt, även om medellånga stil är vanligtvis en "Bobbed" typ av stil upptill eller nacken.

Afro

En Afro, som bärs över nacken, kan faktiskt vara en "medellånga" stil. Längden på håret när den dras ner längden av nack frågor. Den korta afro är kortklippta, den långa afro är den stora "yvig" typ, och medellång stil är den som de flesta afro-bärare använda. Denna typ av afro är inte yvig eller kortklippta, men staplade och formade upp mycket snyggt. Eftersom de flesta svarta hår texturer inte faller ner naturligt runt ansiktet och öron om inte "tränas" (genom kemisk process eller flätning) den afro är ett lätt anpassas naturlig stil.

Svarta Män och Hårlängd

Även om det är inte ovanligt att svarta män har medellånga hår, de flesta föredrar det kortklippt, beskärs nära, rakad låg i en "fade" eller klippas helt off, skallig. När svarta män bär medellånga frisyrer, är det antingen i form av fruktanar, lås, vändningar, rastaflätor eller flätor. En mycket gammaldags "göra" som lekte med svarta män, men sällan sett längre är "conk" eller avslappnad och permanentat frisyr som normalt skulle bäras av James Brown eller Al Sharpton eller i filmerna av tecken som " Superfly "(spelad av Ron O'Neal).


  

Kommentar