Hur att frivilligt för välgörenhet arbete i Afrika

May 19

Hur att frivilligt för välgörenhet arbete i Afrika


Från plantera grödor i Mali till att distribuera livsmedel i Zimbabwe, frivilliga från hela världen ger sin tid fritt varje dag för att hjälpa människor, djur och miljö i Afrika. Om du vill hjälpa till, reser till Afrika för att volontär kan vara en rik och givande erfarenhet. Innan du går, är det dock viktigt att se till att du är beredd. Följ dessa steg för att få ut det mesta av din volontär expedition.

Instruktioner

1 Välj den organisation du vill arbeta för. Det finns hundratals välgörenhet och frivilliga grupper som arbetar i Afrika, alla med olika krav. Om du har speciella färdigheter såsom medicin, teknik eller undervisning, titta på välgörenhet som är specifika för dessa områden, såsom medicinsk organisation Läkare Utan Gränser. Vissa grupper har råd att stödja dina levnadskostnader, medan andra kommer att förvänta dig att betala för att arbeta utomlands. Denna metod för insamling är känd som "voluntourism."

2 Se till att du har de nödvändiga resedokument för resor till värdlandet. Vissa länder kräver visum, medan andra inte får för kortare vistelser. Försäkringsskydd kommer att vara obligatorisk i vissa länder. Din frivilligorganisation vet de exakta kraven, men börja planera tidigt.

3 Kontrollera att dina vaccinationer är aktuella. Speciellt om det är första gången du besöker Afrika, kommer det att finnas sjukdomar du har inte utsatts för. Vissa bilder kan ta upp till två veckor att bli effektiv, så besöker din läkare i god tid. Fyra till sex veckor innan de lämnar är bäst.

4 Investera i lämplig resor kläder. Många tror att Afrika vädret är alltid varmt, men det kan variera från region till region och säsong till säsong. Kolla på klimatet i ditt värdland.

Tips

  • Även om de flesta resor i Afrika är helt säker, kan politisk instabilitet ibland hotar utländska biståndsarbetare. Kontrollera om resor bulletiner från organ såsom det amerikanska utrikesdepartementet.

  

Kommentar