Hur man håller din sprit

January 12

Att lära sig att hålla din sprit är verkligen lära sig att dricka ansvarsfullt och undvika att missbruka alkohol. Du måste känna din egen kropp och hur du reagerar på vissa typer av sprit. Du bör också vara medveten om hur mycket alkohol du dricker hela kvällen.

Instruktioner

1 Ät en hel måltid innan du planerar att konsumera mycket alkohol. Maten hjälper till att absorbera alkoholen och minimerar den effekt det har på kroppen.

2 Håll dig till drycker som öl i stället för sprit finns i drinkar. alkoholinnehållet är lägre i öl. Även människor tenderar drycken vätska med söta blandare, såsom grenadin, läsk och juice. Det är socker som kan göra dig sjuk, och gör din baksmälla värre.

3 Dricka samma typ av dryck under hela kvällen, oavsett om det är öl, vin eller sprit. Om du måste blanda din drycker, minns den gamla devisen: "sprit före öl, du är i den klara öl före sprit, aldrig varit sjuk.."

4 Var uppmärksam på hur du mår. Om ditt huvud är otydlig, eller om du känner att "buzz" av alkohol, sakta ner tills känslan är borta. Genom att ständigt övervaka din egen reaktion på alkohol du konsumerar, kommer du att bättre kunna hålla din sprit.

5 Mumsa på snacks hela kvällen. Mat hjälper till att minimera effekterna av att dricka och ta en paus för att äta lite mat saktar automatiskt din alkoholkonsumtion.

6 Veta när du har fått nog och byta till läskedrycker. Du kan njuta av en rolig kväll med vänner, men ingen har en baksmälla eller alkoholförgiftning.

Tips

  • Aldrig dricka och köra. Ordna en utsedd förare eller ring för en cab. Det finns inte någon anledning att riskera ditt liv eller andras liv genom att få bakom ratten i en bil när du har druckit.
  • Blanda inte läkemedel och alkohol. Resultaten är oförutsägbara och ofta farligt.

  

Kommentar