Hur man gör en parmaskinka

December 5

Hur man gör en parmaskinka


Om du älskar smaken av en äkta italiensk parmaskinka, sedan försöka göra din egen hemma. Parmaskinka, annars kallad prosciutto, åldrar för månader och får en rik smak från kryddor som används under härdningsprocessen. Saltet som används vid härdningsprocessen hjälper till att bevara den skinka. Före uppfinningen av kylskåp, var det vanligt att människor för att bota deras kött. Även om tekniken har eliminerat behovet av härdnings livsmedel, många fortsätter att bota sin egen skinka och diverse andra kött för att hålla traditionen vid liv och njuta av den saftiga smak som härdning ger.

Instruktioner

1 Placera fläsk benet i kylskåp över natten. Nedkylning köttet hjälper det att absorberar bota och smaker, se till att det kommer att härda ordentligt.

2 Kombinera socker, havssalt och bota två. Detta skapar ett botemedel blandning för parmaskinka. Bota två, hänvisad till som Prag Pulver 2, stöd i den torra härdningsprocessen. Blandningen av salt, natriumnitrat och natriumnitrit håller köttet säker från skadliga bakterier.

3 Gnid hälften av härdnings blandningen i köttet. Se till att det blir i alla sprickor.

4 Linda fläsk benet tätt i Saran wrap. Placera fläsk i kylen i 15 dagar. Håll temperaturen mellan 34 och 41 grader Fahrenheit.

5 Ta bort plastfolie från fläsk benet. Låt eventuellt överflödigt vatten rinna från skinkan. Gnid köttet med resten av härdningsblandningen.

6 Packa om skinkan med plastfolie. Placera den tillbaka i kylskåp i ytterligare 15 dagar.

7 Packa upp skinka. Blöt skinkan i ljummet vatten. Göra ljummet vatten genom att kombinera 2 delar kallt vatten med en del kokande vatten. Låt skinkan i blöt i 30 minuter.

8 Torka skinkan med hushållspapper. Placera en köttkrok genom fläsk fot och hänga den i kylskåp i sex timmar. Du kan behöva placera en träbit i kylskåpet för att bära upp vikten av den hängande fläsk benet.

9 Ta skinkan ur kylskåpet. Häng parmaskinka i ett svalt rum under tre dagar med en temperatur som inte är större än 50 grader Fahrenheit. Du kommer att vilja hålla skinkan borta från skadliga kemikalier, så försök att hänga den i en luftade skåp.

10 Kombinera den grova svartpeppar med ister. Gnugga ister och peppar blandningen över köttet sidan av benet. Detta skapar suino som skyddar skinka från flugor och torkar ut för snabbt (och från luktade så illa). När du löddra köttet med ister, hänga skinkan i ytterligare 30 dagar vid 50 grader Fahrenheit och 70 procent relativ fuktighet. Använd en luftfuktare för att hjälpa dig att uppnå en lämplig nivå.

11 Bota benet upp till två månader. Ta bort ben och vakuum täta kött. Frysa köttet tills du är redo att konsumera.

Tips

  • Om du märker mögel bildas på köttet, måste du packa ytterligare salt i den spricka. Ta bort mögel och lägga till mer salt för att hålla eventuella bakterier från att växa.

  

Kommentar