Hur gör jag en 60-Foot Round Pen?

March 13

Hur gör jag en 60-Foot Round Pen?


Ett inhägnat område med en rund form som används i utbildning hästar är helt enkelt kallas en rund penna. Den begränsade miljö hjälper till att hålla hästen fokuserade på tränare, och låter tränare för att ha kontroll över hästens rörelser.

Bygga eller köpa

Många tillverkare bygga färdiga 60-fot runda pennor; köparen måste helt enkelt sätta ihop bitarna. För hästägare på en budget, bygga din egen runda pennan är ett gångbart alternativ, liksom.

väggar

Vissa lärare föredrar för ytterväggar runda pennan att vara fast, särskilt för 60-fots pennor som vanligen används i att utbilda unga hästar; med solida väggar, det är mindre distraktion från utsidan. Huruvida att köpa eller en byggnad, kan perimetrar vara tillverkat av rörspaneler, massivt trä eller metall, eller andra panelen stängsel som kan vara gjorda av trä eller vinyl.

material

Bekostnad kan vara en stor faktor när de köper eller bygga en rund penna, med kostnader som sträcker sig från hundratals till tusentals dollar. Runda pennor byggs från trä är ofta billigare än de med stålväggar eller rör Corral paneler. Uppenbarligen finns det också en stor varians i varje material; behandlat virke är dyrare, som är tyngre-gauge stål Corral paneler.

Omkrets

Oavsett material, måste omkretsen av runda pennan bestämmas innan man bygger eller inköp. Multiplicera den önskade diametern 60 fot med 3,14 för att beräkna omkretsen. Vid användning av Corral paneler, dela omkretsen av längden av panelerna som skall användas för att räkna ut hur många paneler kommer att behövas. Paneler kommer vanligen i längder från 8 fot till 16 fot.

Säkerhet

När man bygger en 60-fots rund penna, bör säkerhet vara en viktig fråga. Hästar bör inte kunna hålla ett ben genom omkrets stängsel samtidigt som det byggs, och det ska inte finnas vassa kanter någonstans. Konstruktion bör vara robust, så unga hästar som arbetade i runda pennan ofta stöta eller slå omkrets.

Konstruktion

När beslut fattas och material köpt, bör konstruktion vara en relativt enkel process. Om du använder Corral paneler eller en färdig runda penna, måste panelerna monteras i en rund form och förbunden med lämpliga fästen.

Om att bygga, bör omkretsen satsas i förväg för att säkerställa den önskade 60-fots diameter. Inlägg bör fastställas med regelbundna intervaller, mer bör användas för kraftigare konstruktion. Därefter bör omkrets staket byggas för att ansluta sig till tjänster till en kontinuerlig staket; en grind bör byggas för att tillhandahålla en ingång till pennan.


  

Kommentar