Hur man minimerar en riktigt inflammerad Smärtsam Finnen

December 23

Hur man minimerar en riktigt inflammerad Smärtsam Finnen


Det är den stora dagen - examen från skolan, en het dejt, en viktig företagspresentation - och stress och spänning har kulminerat i en inflammerad, smärtsamma finne i ansiktet. Medan den omedelbara responsen är att peta och prod zit i ett försök att pressa ut infektion, detta gör ofta situationen värre. Över applicera kemikalier och skrubba ansiktet kraftigt förvärrar också den finne vidare, och kan resultera i ännu mer akne. Minska rodnad och svullnad hjälper till att minimera en finne, som gör en lite försiktig kamouflage.

Instruktioner

En försiktigt ren hud med alkoholfritt rengöringsmedel, en frotté tvätt trasa och ljummet vatten. Klappa ansiktet torrt för att undvika att irritera finne.

2 Bred ett tunt lager av tandkräm eller bakpulver blandat med vatten över finne. Egenskaperna för båda behandlingarna suga överskotts olja ur den finne, vilket minskar dess storlek. Inte täcka ansiktet i tandkräm eller sprida stora klumpar av bakpulver på huden; detta torkar ut huden, och kan resultera i fler finnar. Whitening och gel tandkrämer innehåller kemikalier som kan bränna huden, så att inte tillämpa dessa preparat din finne. Låt pastan satt i minst 10 minuter, skölj sedan av med en varm, våt disktrasa.

3 is finne genom att hålla en isbit eller förpackning mot finne i minst 5 minuter. Detta ger svullnad ner och minskar mycket av smärtan. Om huden är känslig och brinner lätt, linda isbit i en sval, fuktig trasa, sedan använda kompress på finne.

4 Applicera en krämig concealer som matchar din hudfärg till finne. Dot concealer i mitten av fläck, sedan klappa lätt med ringfingret för att sprida concealer utåt. Använd flera tunna lager, sprids tunt, i stället för en tung applikation och blanda kanterna ordentligt. Damma av finne med ett tunt lager av transparent puder för att ställa in concealer och hindra den från att försvinna under dagen.

Tips

  • Ta en oral smärtstillande medel som aspirin kan minska smärta och inflammation i en finne. Följ doseringen beskrivs på förpackningen, och konsultera en läkare innan du påbörjar någon medicinering.
  • För svåra Zits, ringa en licensierad hudläkare och be om kortison. Medan dyra, kan ett skott av kortison i finne dramatiskt minska svullnad, rodnad och infektion.

  

Kommentar