Hur man tar bort sträng Alger utan kemikalier

October 17

Hur man tar bort sträng Alger utan kemikalier


Sträng alger är också till som pond scum, hår alger eller filt ogräs. Det är ett vanligt problem i dammar och akvarier eftersom den trivs i varma, näringsrika vatten med massor av ljus. Alger är oftast införs för nya anläggningar, så att eventuella nya tillägg bör rengöras ordentligt. String alger är inte skadligt, men du förmodligen vill ta bort det av estetiska skäl. När sträng alger har ett fotfäste, är det mycket svårt att ta bort. Men med hjälp av kemikalier för att döda alger är inte en bra idé, eftersom detta kan skada den känsliga ekosystem av ett damm eller ett akvarium.

Instruktioner

1 Ta bort trådar av alger manuellt genom att tvinna dem runt en tandborste, pinne, toalettborste, eller kratta. Fysiskt avlägsnande räcker inte för att förhindra algtillväxt, men det hjälper att kontrollera spridningen och göra det mer hanterbart.

2 Skapa skugga genom att bygga ett staket eller pergola och plantera höga växter såsom kaveldun nära kanten av dammen. Flytande växter som näckrosor kan också minska tillgången på ljus som är nödvändigt för alger att växa. Inerta vegetabiliska färgämnen kan tillsättas till dammen vatten för att filtrera bort solens strålar. De kommer att tona färgen på vattnet, men de är naturliga och säkra för växter och fisk. Håll ditt akvarium för direkt solljus och inte lämna lamporna på mer än 12 timmar per dag.

3 Införa mer undervattensväxter att konkurrera med algerna för ljus och näringsämnen. Kontrollera nya anläggningar har rengjorts för att undvika att lägga till fler alger eller andra skadedjur i din tank eller damm. Vissa fiskar, såsom gräskarp, faktiskt äter alger, men de kommer förmodligen äter annan tillgänglig växtliv samt så att de kan vara mer problem än de är värda.

4 Lägg till buntar av kornhalm till utomhusdammar. Även korn inte dödar alger, effektivt undertrycker det algtillväxt som halmen bryts ned. Det kan ta veckor för kornet att börja släppa tillräckligt enzymer, så det är viktigt att hålla jämna steg med manuell borttagning av alger. Korn extrakt är också tillgänglig för att påskynda denna naturliga process och är lämplig för användning i vissa akvarier.

5 Undvik övermatning fisk i syfte att minska mängden näringsämnen tillgängliga för alger. Ofta byta vatten i ditt akvarium och rengör stenar och akvarium utrustning som kan härbärgera alger celler och avfall organiska som är nödvändiga för deras överlevnad.


  

Kommentar