Hur man lagrar Cut Jams

August 1

Hur man lagrar Cut Jams


Bakad i pajer, mosade i grytor eller stekt till flis - en cache av lagrade jams ger en kock en mängd läckra middags options.The fuktiga, orange fruktkött knölar som vanligtvis används i nordamerikanska kök är omväxlande kallas jams eller sötpotatis. Förenta staternas Department of Agriculture dikterar att termerna "jams" och "sötpotatis" ska båda användas i litteraturen de distribuerar om grönsaker. Oavsett om du lagrar importerade snitt jams eller bekant sötpotatis, är lagringsmetoden densamma. Freeze skära jams att lagra dem i upp till ett år.

Instruktioner

1 Skrubba yttre jackor av hela jams med en grönsak pensel. Skiva jams med en vass kniv i 1-tums tjocka skivor. Ta inte bort de skurna jams skivor. Kasta gavlarna.

2 Fyll en 12-liter lager kastrull med vatten, vilket 4 eller 5 inches mellan vattennivån och kanten av potten. Sätta vattnet till en rullande koka.

3 Tillsätt yam luckor till det kokande vattnet. Vänta på att vattnet att återgå till kokning, sedan koka de yam skivor under 20 minuter. Prick en yam skiva med en gaffel efter 20 minuter för att bestämma mjukhet. Låt garnen koka i ytterligare 5 minuter åt gången om gaffeln inte kommer att lätt tränga igenom yam halvvägs igenom.

4 Ta bort yam skivor från kastrull med vatten med en hålslev. Placera varje skiva direkt i ett handfat eller skål full av isvatten, för att stoppa tillagningsprocessen och kyla grönsaker för frysning.

5 Placera de kylda yam skivor i fryspåsar. Lägga skivorna platt, i ett enda lager, i varje påse. Frysa påsar med skurna jams. Lagra frysta påsar med skurna jams för upp till ett år.


  

Kommentar