Större naturresurser i Hawaii

August 8

Större naturresurser i Hawaii


Hawaii är en frodig ö tillstånd full av resurser som förekommer naturligt i och runt marken och kan användas för ekonomisk eller kulturell vinning. Även den totala landmassa Hawaii uppgår till endast 4028 kvadrat miles, deras naturresurser är riklig och inkluderar klimat, vegetation, jord, och både salt- och sötvatten.

Klimat

Klimatet i Hawaii är en av statens stora naturresurser. Eftersom de är belägna i ett tropiskt klimat, öarna är ganska varmt året runt. Toppar på sommaren i genomsnitt cirka 85 grader Fahrenheit (29 grader Celsius); på vintern, är det närmare 78 grader Fahrenheit (25,5 grader). Klimatet är också stärkt av några av de renaste luften i USA. Även klimat kan tyckas märkligt naturresurs, eftersom så mycket av Hawaii ekonomi baseras på turism, bevisar sitt soliga klimat att vara en de viktigaste resurser faktiskt.

Vegetation

På grund av sin varma tropiska klimat, är det ingen överraskning att Hawaiis vegetation är en av de viktigaste naturresurser. Hawaii är hem till några kommersiella avsalugrödor, såsom guava, kaffe och macadamianötter. Unikt för Hawaii är Lilikoi passionsfrukt träd, som har en skorpa som är gul i färgen och en unik orangefärgad, tårta kött. Koa träd är också en välkänd växt som är unik för Hawaii, och dess trä används på tillverkning av möbler och träbearbetning.

Jord

Med så mycket vegetation till stöd, är jorden också en viktig naturresurs för Hawaii. Eftersom Hawaii bildades under loppet av århundraden av utbrott från undervattensvulkaner är Hawaiian jord består av rika vulkanisk aska samt mjuk sten. Vulkanisk aska är rik på näringsämnen, vilket gör det ett utmärkt växande jord. På grund av det tropiska klimatet och robustheten i jorden, är Hawaii kunna producera grödor och växtlighet året runt.

Vattenresurser

Färska grundvatten är i överflöd i Hawaii. Öarna är fulla av vulkanisk-bergakviferer - reservoarer av färskvatten lagras under jord. Dessa akviferer är ständigt fyllas av drygt 21 miljarder liter regn staten tar emot per år - även om mycket av detta rinner ut i havet. Grundvatten används för dricksvatten, bevattning, och inhemska och kommersiella behov. Havet är också en av Hawaiis främsta naturresurser. Inte bara är kusthaven en stor dra för turism, djupt vatten pumpning av kallt havsvatten befogenheter några andra ekonomiska nödvändigheter, såsom energiproduktion, kallt klimat växande frukter och avsaltning av vatten.


  

Kommentar