Hur länge till Steam King Crab & ostron?

May 6

Hur länge till Steam King Crab & ostron?


Fisk och skaldjur, kan framställas på en mängd olika sätt, från grillning till gassande till sauteing. En metod för matlagning kungskrabba och ostron är att ånga dem. Ångande hjälper till att upprätthålla smak av skaldjur och resulterar i en fuktig kött, perfekt för att äta direkt från ångan potten. Även tillagningstider varierar, ångande krabba och ostron är en snabb tillagningsmetod med lite oreda eller rensning.

Hela kungskrabbor

Matlagning hela kungskrabbor är ett sätt att njuta av alla delar av krabba, inklusive klor och tillbaka fin kött. Att ånga hela krabbor, måste du ånga en i taget på grund av den stora storleken. Använd en tum av vatten i en stor gryta, vila ett durkslag på toppen, och föra vatten till en koka. Lägg hela krabba i durkslag och täck grytan med ett lock för att fälla ångan. Tidigare kokta krabbor behöver bara värmas genom ångkokta under 10 minuter. Färska hela krabbor kräver ångande i 20 till 30 minuter per krabba att säkerställa att de har kokas grundligt.

King Crab Legs

King crab ben kommer att laga snabbare jämfört med ångande en hel krabba. Använd en kruka, fyllt en tredjedel full med vatten. Placera ett durkslag i potten, och se till botten av durkslag inte nedsänkt i vattnet. Ta kastrull med vatten till en koka och lägga till krabba benen till durkslag. Ånga i fem till tio minuter. Du kommer att behöva ånga krabba benen längre om de frystes när den placeras i potten. Upptining krabba benen i kylskåp över natten innan ångande kommer att minska tillagningstiden. Tidigare frysta king crab ben som har tillagats innan frysning behöver bara värmas igenom. Färska ben kommer att kräva en längre tillagningstid, upp till 15 till 20 minuter.

levande ostron

Att äta ångad ostron, måste ostron vara levande när de placeras i potten för matlagning. När vattnet har nått en fullständig koka, placera ostron direkt i durkslag. Ostron öppnas helt, även om ledade delen förblir intakt, när de har börjat matlagning. Du måste tillåta de öppna ostron att stanna kvar i ångan för ytterligare fem till tio minuter att laga mat ordentligt.

Microwave ånga

Både kungskrabba och ostron kan ångas med hjälp av en mikrovågsugn i stället för en gryta med kokande vatten. Placera en tum vatten i botten av en mikrovågsugn säker skålen. Tillsätt krabba eller ostron till skålen och täck med plastfolie och bildar en tät förslutning för att hålla ångan inuti. Mikrovågsugn i fem minuter, och se till att kolla på behållaren efter tre till fyra minuter. Du kan behöva laga mat längre, beroende på styrkan i din mikrovågsugn, och om kungskrabbor frystes eller upptinat före ånga.


  

Kommentar