Hur man gör irländsk stil kokt potatis

May 3

För att förbereda potatis den irländska sätt, inte baka dem, och med alla medel, inte kammussla dem. Du kan ibland mosa dem. Men den typiska sätt att förbereda den irländska potatisen är att koka det. Här är några tips från en irländsk kök på det rätta sättet att laga dessa potatis.

Instruktioner

1 Scrub och skala potatis. Även om vi vet att skalet är den mest näringsrika delen av potatis, den irländska traditionellt skal. (Skalet skulle ha givits till svin i de dagar då det fanns flera små gårdar.)

2 Skär potatisen i halvor om de är små till medelstora, och placera dem i kruka eller kastrull.

3 Täck skalad potatis med rent, kallt vatten och föra vatten till en koka. Reducera till medelstora och låt sjuda i 20 minuter, avslöjade eller delvis täckt, tills potatisen är mjuka.

4 När potatisen är mjuka, stäng av värmen, tömma dem och återlämna dem till potten. Omedelbart crumple din ark tidningspapper och placera den över eller ovanpå potatisen medan de fortfarande är i potten. Helt täcker potatisen med tätt åtsittande lock. Detta är ett trick som kommer att hålla din potatis torka i stället för fuktig. Kondensationen eller vatten kommer att sippra eller ånga upp i tidningen.

5 Efter några minuter, ta bort locket och kassera tidningen. Spuds bör vara trevligt och torr. Servera med kött och grönsaker att smaka; en sås gör också en trevlig ackompanjemang.

Tips

  • Spring eller färskpotatis är ofta det bästa smak. Dessa är mindre och inte behöver sänkas.

  

Kommentar