Hur man köper en Llama

September 7

Hur man köper en Llama


Llamas är oftast inte det första djur som du tänker på när det gäller ett husdjur, men om du har en stor gård för bete och en rymlig lada för en bostad, lamadjur gör kärleksfulla husdjur, vänner och vårdnadshavare. I själva verket, lamadjur är naturligtvis skyddande, vilket är varför vissa fåruppfödare få dem att skydda sina flockar. De gör ett högt larm ljud, jaga enskilda rovdjur bort och till och med döda dem för att skydda sina hem. De spottade även på oönskade inkräktare. Stora lamor blir allt vanligare i hela världen, inte bara i Sydamerika. Ta reda på hur man köper en.

Instruktioner

1 forska. Det finns massor av webbplatser och böcker tillgängliga om lamadjur. Söka information specifikt om vård och utfodring, rätt typ av klimat, och boning storlekskraven. Be nuvarande ägarna att ge dig insikter i upp-och nedgångar i lamor som husdjur.

2 Ta reda på om någon av dina grannar säljer lamadjur. Fåruppfödare säljer ofta lamadjur eller kan sätta dig i kontakt med en leverantör. Eller kolla din lokala handelskammaren för alla lamadjur försäljningsställen.

3 Se lamor personligen. Plocka ut en du gillar och tillbringa lite tid med det att se om du är kompatibla. Prata med lamadjur snyggt och gnid försiktigt mellan öronen - om det ska låta dig. Du kan berätta om lamadjur känner sig bekväm med dig om det verkar vänlig mot dig, kanske gör en mjuk brummande ljud. Du kan berätta om det inte gillar dig om det gör starkare ljud, ger dig en dålig utseende eller ens spottar på dig.

4 Se till lamadjur är frisk. Kontrollera sin päls för fästingar och löss och kontrollera ögonen för infektion. Om ögonen är röda och dränering, kan lamadjur har en infektion. Llamas är immuna mot några vanliga sjukdomar och tillstånd, men fortfarande behöver vård och vissa veterinärtjänster. Llamas kan behöva veterinär vård för en sjukdom som kallas enterotoxinemi, eller "överätande sjukdom" typer C och D, oftast infektera de unga. Llamas kan också kontrakt tuberkulos, paratuberkulos, mjältbrand, malignt ödem och stelkramp. En ansedd säljaren ger friska lamadjur och namnet på en närliggande veterinär.

5 Förbered en plats för att hålla lamadjur på natten. Eftersom lamor är från den hårda bergs i Anderna, används de för att extrema väderförhållanden, men du bör ändå hitta en plats som är fri från drag. Ett skjul eller barn som ger lamadjur utrymme att gå och stå en bit är nödvändigt, och herrelösa eller hö för sängkläder. Llamas behöver normalt gräs eller fält att beta och, eftersom de är stora djur, tillräckligt med utrymme att ströva omkring. Att mata dem själv, behöver du bromegrass, alfalfa eller majs. För en riktig kost, se en stor djur veterinär eller en bonde som håller lamadjur.

6 Få godkännande för bostäder en lama från grannar och stadens tjänstemän. Beroende på området, kan du behöva tillstånd att äga en lama. Dessutom är en lama ett stort djur, så se till att du har tillräckligt med utrymme för att låta den ströva lite.


  

Kommentar